Ali Yiğit

SELATİN CAMİSİNDE BENİMDE BİR TUĞLAM OLSUN

Ali Yiğit

Şehrimizde büyük bir Selatin Cami eksikliği yıllardır konuşuldu/konuşuluyor..

(Buraya bir parantez açıp şu notu ileteyim. Toplum Gönüllüleri ve Kardeşlik Platformu Başkanı Mehmet Doğan hocamızın Selatin Cami eksikliğini sürekli gündeme getirdiğini her platform da dile getirdiğini belirtmek isterim)

Bir stadyum kadar gündeme gelmedi Selatin Cami eksikliği. Gündeme getirenler ise seslerini duyuramadılar. Malatya'ya yapılan 27 bin kişilik stadın koltuk sayısının yeterli olmadığı günlerce konuşuldu. Ancak şöyle 15-20 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı Selatin Cami eksikliği gündemimizi fazla meşgul etmedi. Stadyumun gecikmesi ve seyirci sayısının düşüklüğü sitemler edilerek gündemde kalmayı başarırken,  Selatin Cami eksikliği  dilden dile konuşulmadı bile..

Siyasilerimiz geciken stadyum için defalarca açıklama üstüne açıklama yaptılar. Ancak şehrimizdeki selatin cami eksikliği açıklamalarına ben şahit olmadım. Olanlar varsa beni uyarabilirler. Elbette ki burada bir art niyet yoktur. Ama manevi değerlerimizi ayakta tutan camilerimiz için gerekli hassasiyetin oluşmadığını acı bir şekilde itiraf etmeliyiz. Burada sanırım hepimiz suçluyuz, yetkilileri harekete geçirecek yeterli gündemi oluşturamadık. Yahya Kemal'in Ezansız semtler yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Yükselen gökdelenler arasında minareler görünmez, ezanlar duyulmaz oldu.

Camiler bir şehrin sembolleridir. Camiler manevi değerleri hatırlatan en büyük görsellerdir.

Yaptığım bu serzenişin ardından, Şehrimize bir Selatin Cami yapımı için gerekli adımların atıldığını sevinerek söylemek isterim.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR'ın gerek STK toplantılarında gerekse vatandaşla yapmış olduğu toplantıların birçoğuna iştirak ettim. En son 15 gün önce Malatya Birlik Vakfı irfan sohbetlerinin konuğu olan Ahmet ÇAKIR'a Selatin Cami konusu yine soruldu. Ahmet ÇAKIR cami projesinin hazır olduğunu bir hayır sahibinin arandığını söyledi. Buraya bir nokta koyup, Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ'ın Malatya ziyaretine dönecek olursak Selatin Cami konusu tekrar gündeme geldi. Bekir BOZDAĞ Malatya'ya büyük bir Ulu Cami yakışır sözüyle birlikte Ahmet ÇAKIR Cami projesini Bekir BOZDAĞ'a sundu. Gerekli destek sözü alındı Bekir BOZDAĞ'dan.. Yani Selatin Camisi için önemli bir adım daha atıldı sanırım.

Malatya halkı bu camiyi yapar..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR'ın cami projesi hazır hayır sahibi bekliyoruz sözüne istinaden ben de diyorum ki; Malatya halkı bu camiyi yapar..

Önemli olan cami yer tespitinin yapılması ve temelinin atılmasıdır. Yani yetkililer bir adım atsınlar gerisi gelecektir Allah’ın izniyle..

Hatırlarsanız eski Malatya valisi Halil İbrahim DAŞÖZ, öğrencilerden toplanan bağışlarla 91 bin dev öğrenci projesiyle bir okul yaptırmıştı. Sadece öğrenci bağışı ve vatandaş desteği ile yapılmıştı bu okul..

Yapılacak Selatin Camisi için de başlatılacak kampanya ile bu cami yapılabilir.

Proje başlasın bir bakarsınız üç dört iş adamı bir araya gelir yapımını üstlenir veya bir cami fonu oluşturulabilir.

Oluşturulacak olan Selatin Cami fonu ile resmi kurumlarda çalışanlar, STK, Vakıf, Dernek, İş adamları, esnaflar, siyasetçilerimiz, belediyeler ve vatandaşların bağışları bu fonda toplanır. Eminim Malatya halkı konuya duyarsız kalmayacaktır. Benden de bir tuğla diyecek binlerce hayır sahibi çıkacaktır.

Haydi Bismillah diyerek ,Selatin Camisinde benimde bir tuğlam olsun kampanyasını başlatırsak gerisi gelecektir Allah'ın izniyle..

Yazarın Diğer Yazıları