Ali Yiğit

SEÇİMİN ARDINDAN MALATYA

Ali Yiğit

Şehrimizde Belediye Başkanları mazbatalarını alarak görevlerine başladılar..

Şehrimize hayırlı olsun..

Malatya için Seçmeni  iyi okuyan kazanır demişti.. Yeni Şafak Gazetesi yazarı Aydın ÜNAL bundan bir kaç ay öncesinden..

Yazıdaki haklılık payı Malatya seçim sonuçlarının ardından daha iyi anlaşıldı.. Çünkü Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Selahattin GÜRKAN ilçeler dahil rekor bir oyla seçildi. Aslında 70-72 öngörüm vardı seçim öncesinden, ama bazı ilçelerde seçmen okunamayınca bu rakam 68.47'de kaldı..

Malatya 24 Haziran seçimlerinde bir mesaj vermişti. Zira Malatya'da  Erdoğan'a 69 destek çıkarken AK Parti 54'te kaldı..

Halk Erdoğan'a şartsız, gönülden destek veriyor.. Ama bu desteğin hoyratça harcanmamasını istiyor.. AK Parti Genel Merkezi yerel seçim öncesi bu mesajı yerinde okuduğu için kesintisiz Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Sayın Selahattin GÜRKAN' a verdi..

Dikkatinizi çekti mi bilemem..

Selahattin GÜRKAN ismi açıklandığında bu iş burada bitti Selahattin GÜRKAN Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı denildi. Siyaset tarihinde eşine ender rastlanan bir vakıadır bir başkan adayının seçimden önce seçimi kazanması..

Elbette ki burada en önemli faktör ise o başkan adayının halk tarafından büyük bir karşılığının bulunmasıdır..

Hiç bir başarı tesadüf değildir.. Başarı emek ve gayretin karşılığıdır..

Siyaset sahnesinde  başarı tepeden inmez.. Siyasetteki başarının öznesi ise millettir.. Toplumda karşılığı bulunan siyasetçinin önünü ne kadar engellemeye de kalksanız sonuç beyhudedir.. Yeri geldiğinde bu başarı bağımsız adaylıkla ödüllendirilir..

Hiç bir başarı tesadüf değildir kavramından hareketle, Selahattin GÜRKAN üzerinden değerlendirecek olursak..

Dolu dolu bir 15 yıllık belediye başkanlığı dönemi..

Yeri geldi bağımsız olarak girdiği seçimi kazandı yeri geldi tereddütsüz AK Parti'den belediye başkan adaylığı ve 10 yıl AK Parti'den Battalgazi Belediye Başkanlık görevi..

31 Mart öncesine bakacak olursak..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı kulisleri yapılırken.. Nice isimler konuşuldu.. Kesin aday gözüyle bakılanlar oldu.. Ağır topların aday olacağı konuşuldu.. Anketler yaptırıldı, kulisler, araya adam koymalar vs..

Bir tek kişi hiç konuşmadı.. Sadece olanları seyretti.. Dinledi.

31 Mart seçimi öncesi hiç anket yaptırmadığını kendisinden dinlemiştim.. Bir gün kendi bilgisi  dışında bir anket yapıldığını ve bu ankette  82 gibi bir sonucun çıktığı söylenir.. Ve iş o gün biter..

Mümin Sekman'ın her şey seninle başlar kitabının bir paragrafında şöyle der.. ''Arayan değil aranan adam olmak'' ..Siz sessiz bir şekilde olanları seyrederken, başarınız ve toplumdaki karşılığınız sizi aranan adamkılar..Ve neticede toplumun her kesiminden destek ve teveccüh alırsınız Selahattin GÜRKAN gibi..

Yazarın Diğer Yazıları