Ali Yiğit

MOTAŞULAŞIM

Ali Yiğit

Şehrin ana sorunları ile bir başlık açsak sanırım ulaşım sorunu ilkler arasında gelir..

Aracı olan trafik sıkışıklığından dert yanar, aracı olmayıp toplu ulaşım aracını kullananlar  toplu ulaşım aracı yetersizliğinden yakınır..

Dün akşam üzeri sanırım okul dağılma saatiydi.. Yeşilyurt Kaymakamlığından çıkıp otobüse bindim. Hani bindim derken neredeyse bir ayağım dışarıda kalacak şekilde..

Otobüsün içi tıka basa dolu.. Otobüslerde klişe haline gelmiş arkaya doğru ilerleyin.. Arka taraftan karşılık geliyor nereye gidelim camdan mı çıkalım?

Otobüs durakta el kaldıran müşterilerine iki elini açarak ne yapayım yer yok işareti yaparak durakları es geçiyor.. Dursa bir türlü durmayınca otobüs almadı oluyor o da işin bir başka yönü..

Otobüste sitemler bir biri ardına geliyor..

Allah'tan reva mı kardeşim? şu halimizi bir gören olmayacak mı? diğer bir vatandaş, kardeşim görmezler görmezler.. Nereden bilecekler.. Siyah camlı makam arabasından otobüsün içi görülür mü hiç..

Konuşmalar bu minvalde devam edip gidiyor.. Tanıdık bir yolcu muhtarım Allah rızası için şu konuşulanları siyasilere iletin, köşenizde yazın deyince bizde acizane bu konuda kelam edip vatandaşın arzuhalini yazmak istedim..

Evet her ne kadar kişi başına düşen milli gelirimiz artsa da toplu taşıma aracını kullanan binlerce insanımızın olduğu bir gerçek.. Hal böyle olunca toplu taşıma noktasında sıkıntıların varlığı gündemdeki yerini koruyor diyebiliriz..

Gündüzbey Çırmıktı, Gedik güzergahında minibüslerin kalkması bu sıkıntıyı kat be kat artırdı diyebiliriz.. Ha keza 11/ A otobüs güzergahı çok uzun olduğundan vatandaş neredeyse bir saat otobüs beklemektedir.. Ve tıka basa yolculuk etmektedir..

Bu güzergahta bulunan otobüslerin sabah akşam saatlerinde ek seferler koyması veya büyük otobüsleri devreye sokması sıkıntıyı bir nebze çözecektir.. Yoksa sabah akşam bu güzergahı kullanan vatandaşın her sabah ve akşam sıkıntıdan öte işkenceye dönen yolculukları bitmeyecektir. Bir not düşelim.. Hazır seçim dönemi gelmişken.. İcra makamındaki yetkililerimizden bir sabah bu otobüslerde seyahat etmelerini beklerim.. O vatandaşın çektiği sıkıntıyı bir görmelerini isterim.. Gördükten sonra sanırım bu konuya bir el atacaklardır..

Vatandaşların isteklerini MOTAŞ'a buradan iletmek isterim..

Gündüzbey, Yeşilyurt, Barguzu otobüslerinin tamamı çevre yolundan kalkmakta.. Yakınca otobüsü sadece kapalı çarşı durağından kalkıyor.. Gündüzbey ve Yeşilyurt otobüslerinden birer tanesi yakınca durağından hareket etse yakınca otobüslerini rahatlatacaktır.. Ayrıca sabah akşam saatlerinde bu duraktan büyük otobüs koymaları sıkıntıyı çözecektir..

Diğer bir konu ise..

Gündüzbey, Çırmıktı, Gedik ve Tecde mahallesinin bir bölümünden Çevre yoluna giden bir otobüs yoktur..

Bu konuda MOTAŞ yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor netice alana kadar da devam edecektir..

Gündüzbey merkezli bir otobüsün Turgut Özal Araştırma Hastanesi ve Üniversite'ye bir hat açılması bir çok vatandaşın isteğidir..

Gündüzbey, Çırmıktı, Gedik, Tecde güzergahından Fahri Kayahan saat kulesinden Çilesiz, Samanlı mahallesinin de faydalanacağı bir şekilde çevre yoluna bir otobüs hattının verilmesi.. Böyle bir güzergah oluşturulması halinde bu bölge sakinleri Yeni Devlet Hastanesi, Büyükşehir Belediyesine rahatlıkla gidebileceklerdir. Bu bölgedeki vatandaş Yeni Devlet Hastanesine gitmek için önce merkeze sonra tekrar otobüse binip hastaneye veya belediyeye gitmek zorunda kalıyorlar..

Ayrıca bilindiği gibi Yeşilyurt Belediye binası MAŞTİ karşısına taşındı. Gündüzbey, Çırmıktı, Gedik, Şentepe ve Tecde Yüzakı bulvarı sakinleri Yeşilyurt Belediyesine ve MAŞTİ'ye gitmek için yine önce merkeze gitmek zorundalar. Yine Gündüzbey merkezli Tecde Yüzakı Bulvarı güzergahından bir otobüs hattı verilmesi halinde bu bölge sakini  Yeşilyurt Belediyesine, MAŞTİ'ye Yeni Devlet Hastanesine, Büyükşehir Belediyesine rahatlıkla gidebileceklerdir..

Biz vatandaşın taleplerini ilettik ve takibini de yapacağız..

Vatandaşlarda bu konudaki isteklerini MOTAŞ Çağrı Merkezi 0422 502 25 02 telefon ederek talep edebilirler.. İmza kampanyası başlatabilirler veya çeşitli yollarla yetkililere ulaşabilirler..

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları