Ali Yiğit

MİLLET KIRAATHANESİ

Ali Yiğit

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Hacı Uğur POLAT.. Sizin Yeşilyurt Belediye Başkanlığınız  döneminde  sosyal ve kültürel anlamda hayata geçirdiğiniz projelerinizi eminim bir çok şehir geride takip etmekte..

Sosyal ve kültürel anlamda bir çok ilklere imza attınız..

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan'ın 7 Haziranda millet kıraathaneleri açıyoruz diyerek bilgi evleri sayısının çoğaltılmasını arzulamaktaydı. Yatımların en güzeli insana yapılan yatırımdı. İnsana yapılan yatırımın en önemli kısmı ise eğitime olanıdır. Buradan yola çıkarak iki yıl önce Fethi GEMUHLUOĞLU Bilgi evini açarak öğrencilerin hizmetine sundunuz. Bilgi evlerinin ismi şimdi millet kıraathanesi olarak isimlendirilmekte..

Ve ilk Millet Kıraathanesi Diyarbakır'da açıldı..

Yeşilyurt ilçesinde ise iki yıl önce bilgi evi açılmıştı...

Fethi GEMUHLUOĞLU bilgi evinin işlevselliğine yakinen şahitliğim olduğu için birçok mahalleye yapılmasının elzem olduğunu söylemiştim.

Fethi GEMUHLUOĞLU bilgi evinin dolup taştığını, isteyen öğrenci ders çalışmakta, isteyen öğrenci orada bulunan binlerce klasik roman türüne ulaşarak kitap okumaktalar.

Öncelikle şunu söylemek isterim..

Bundan sonra yapılacak olan bilgi evlerinin ( Millet Kıraathanesi) alan olarak biraz daha geniş tutulması..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Mehmet ÇINAR'ın  bu konuda duyarlılık gösterdiğini bilmekteyiz..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Hacı Uğur Polat başkanım..

Sanat ve kültürel anlamda Şimdi AK Parti Mv. eski belediye başkanımız Sayın Ahmet ÇAKIR'ın zirveye taşıdığı bayrak yarışını sizlerin devam ettireceğinden şüphemiz yoktur.

Bu anlamda Şehrimizin değişik mahallelerine millet kıraathaneleri açılma çalışmalarının başlatılması temennimizdir.

Tecde Mahalle muhtarı olarak; yaklaşık 3 ay önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür İşleri müdürlüğüne bir kütüphane oluşturma talebimiz oldu..

Mahallemizde bulunan mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait İş ve Kültür Merkezi salonunun yarısını kütüphane yapmak, gençlerimizin burada gerek ders çalışmaları gerekse kitap okumaları için bir ortam hazırlamak istedik.

Gençler İyilik Noktasında Buluşuyor projemiz kapsamında değerlendirilmesi için Malatya Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanlığına şifai olarak ilettik.. Daire Başkanımız yakinen ilgilendiler.. Ölçüler alındı.. Ancak aradan 4 ay geçmesine rağmen bu talebimiz sonlandırılmadı..

Şehrimize örnek olacak ilk millet kıraathanesini buradan başlatabiliriz..

Yazarın Diğer Yazıları