Ali Yiğit

MERSEDES KADİRİ SEVİYORSANIZ?

Ali Yiğit

Malatyalıların Mercedes Kadir olarak tanıdığı ve sevdiği Mercedes Kadir'in gerek yoğun bakım süresince gerekse servise çıktığı aşamasına kadar yakinen takip ediyorum..

Mercedes Kadir 08 Kasım 2018 tarihinde KOAH ve solunum yetmezliği sebebi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakıma kaldırıldı. Yoğun bakımda kaldığı zaman ara ara yoğun bakım ünitesine gittim ve gerçekten nefes alacak durumda değildi. Hatta 48 saat uyuttular. Nefes alma sıkıntısı had safhadaydı.

10 günlük yoğun bakımın ardından göğüs servisine geçişinde sağlık durumunda iyileşme gözle görülür şekildeydi. Serviste ziyaretine gittiğimde boynuma sarıldı harçlığımı unutma diyerek de tembihte bulundu.

Elbette harçlığını unutmadık..

Buraya kadar Mercedes Kadir'in hastalık durumu ya bundan sonrası..

Mercedes Kadir'in sağlığını kaybetmesi ve ağır hastalığının sebeplerinden en etkili olanı bira ve sigara alışkanlığı olmasıydı.

Elbette ki akli dengesi tam yerinde olmayan ve hiç bir şeyden habersiz olan böyle bir kişinin bu alışkanlığı kazanması başkaları tarafından kendisine alkol ve sigara verilmesiydi..

Bazı kişiler güya Kadir’i seviyoruz diyerek ona bira içirmekteler.

Son zamanlarda özellikle geceleri Mercedes Kadir'in elinde bira kutusu düşmez oldu. Elbette ki Kadir'in bira alacak gibi bir düşüncesi yok ama bazı kişiler ona bira içirerek onu konuşturuyorlar ve sarhoş olmasıyla eğleniyorlar.. Bunun insanlığa sığdığını söyleyemeyiz. Akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin zaafından faydalanmak ve onunla eğlenmenin adını ne koyacaksınız. Bu gibi davranışlar Kadir'e yapılan en büyük haksızlık değil ahlaksızlıktır.

Ona sigara vererek onun isteğini yerine getirdiğini zannedenler ona iyilik yapmıyorlar. Ona en büyük kötülüğü yapıyorlar aslında..

Mercedes Kadir'i seviyorsanız lütfen ona bira alarak sigara vererek sevmeyiniz?

Mercedes Kadir'i seviyorsanız ona bira ve sigara verenleri şiddetli bir şekilde yeriniz?

Mercedes Kadir'i seviyorsanız ona bira ve sigara vermek isteyenlere engel olunuz?

Üç metrelik uzun sopası ile Malatya sokaklarının maskotu olan ve Malatya'da yediden yetmişe herkesin sevdiği Mercedes Kadir'i gerçekten sevip iyilik yapmak istiyorsanız karnı aç ise yemek yediriniz? Ayakkabısı eski ise ayakkabı alınız? kışın bu soğuk günlerinde dışarıda dolaşırken gördüğünüzde yanınıza misafir ettiğinizde ona çay, çorba   ikramında bulunabilirsiniz..

Mercedes Kadir inşallah sağlığına kavuşup tekrar Malatya sokaklarını turlayacaktır.

Onun tekrar hastanelere düşmesini istemiyorsanız lütfen bira, sigara veya benzeri şeyler vermeyelim..

Yazarın Diğer Yazıları