Ali Yiğit

MALATYA LALE'YE BÜRÜNDÜ

Ali Yiğit

Bir şehrin görsel güzelliği elbette ki yeşil alanlar ve peyzaj çalışmaları ile kendini gösterir..

Peyzaj çalışmaları deyip geçmemek gerekir. Bu günlerde Malatya caddeleri baştan aşağı rengarenk lalelerle donatıldı.

Dün Mahallemin muhtarı programının çekimlerini yapmak için VUSLAT TV'den Cumali DUMAN Bey misafirimizdi.

Fahri Kayahan girişinden başlayıp Tecde güzergâhındaki TECDE Prestij yolunun çekimlerini yaparken lale görselleri adeta insanı büyülüyordu.

Çekimlerin hemen başında bu görsel güzelliği bizlerle buluşturan ve mahalle sakinlerimizin memnuniyetlerini dile getiren konuşmaların başında başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR'a ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hasan ALICI ve ekibine teşekkür ettik. Hatta Cumali DUMAN beyefendi Malatya’da nereye gitsem bu görselliği Malatya halkıyla buluşturan Hasan ALICI'ya hemen telefon ederek teşekkürlerini ilettiler.

Gerçekten bu günlerde Malatya'da gözünüzü hangi caddeye çevirseniz aynı güzelliği görmektesiniz..

Şunun altını çizmek gerekirse Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının özverili çalışmaları şehre ayrı bir güzellik katma gayretleri gözden kaçmamaktadır.

Mesela çim üretimini kendi bünyesinde yapması ise ayrı bir teşekkürü hak ediyor..

Hani makamlardan değer alanların olduğu kadar makamlarına değer katanlar vardır.

Park ve Daire Başkanlığı gerçekten alışılmışın dışında bir şeyler Malatya'ya kazandırmanın farklı görselliklerle şehrin insanına hizmet vermenin gayreti içerisindeler.

Beylerderesi başlangıcından Üniversiteye kadar olan çevre yolumuz gerek mevsimlik süs bitkileri gerekse ağaçlandırma görselliğiyle adeta göz kamaştırıyor.

Bu görselliği halkımızla buluşturan Başta Belediye Başkanımız Ahmet ÇAKIR' a ve Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hasan ALICI ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Şu notu da paylaşmak isterim. Çiçekler yerinde güzeldir. Üzülerek ifade ediyorum bazı vatandaşlarımız caddelerde bulunan gerek lale gerekse menekşeleri koparmaktalar. Lütfen çiçekler yerinde güzeldir diyerek çiçeklerin kopartılmamasını istirham ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları