Ali Yiğit

KİTAP KOKUSU

Ali Yiğit

7'incisi düzenlenen  Malatya Anadolu Kitap ​Fuarı dün itibarıyla son buldu.. Malatya Caddeleri ve reklam billboardları kitaplarla süslendi.. Bir hafta boyunca yazarların resimleri caddeleri süsledi. Malatya Anadolu Kitap Fuarının Malatya'ya kazandırılmasına büyük katkısı ve emeği olan 2009-2012 yılları arasında Malatya Valisi olan Ulvi SARAL'ın adını anmamak ve teşekkür etmeden olmaz. Her Kitap fuarının  açılışında ilk aklıma gelen isim  Ulvi SARAL'dır..Malatya'yı fuarlar şehrine döndüreceğiz diyen ve bunu fazlasıyla başaran  dokuz yıl Malatya Belediye Başkanı olarak hizmet eden Ahmet ÇAKIR'a teşekkür etmemek haksızlık olur.. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Müdürlük görevine gelen bütün arkadaşlarda çıtayı yükselterek yollarına devam ettiler.. Malatya Kültür AŞ Müdürü Sabri AKIN' beyin gayretini görmezden gelemeyiz.

Malatya Anadolu Kitap Fuarı denilince yayın evlerinin, Malatya Kitap Fuarına katılmak için birbirleriyle yarıştığını ve Malatya'ya gelen yazarların Malatya Kitap Fuarı hakkında ettikleri övgü sözleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor..

İyi bir kitapsever olan 12 yaşındaki  oğlum Hüseyin'in Çanakkale gezisinden dolayı kitap Fuarına Cumartesi akşam ancak gidebildik.. Kitap Fuarına yakın otobüs durağında bekleyen çocukları ellerinde kitap poşetleriyle görmek beni çok umutlandırdı. Cumartesi günü olmasına rağmen gençlerin, öğrencilerin kitap fuarına akın etmeleri ve kitap almaları  kitap fuarının okuma alışkanlığına büyük katkı sunduğu kanaatine vardım..

Kitap fuarına girdiğimizde  12 yaşındaki oğlumun nefes çekerek oh ne güzel kitap kokusu geliyor demesi beni çok sevindirdi.. Kitap kokusu bir farklılıktı. Kitap, insanın bir diğer adıydı.. Okumasını bilirsen, her insanın bir kitap olduğunu görürsün.. Aslında kitapların varlığı bize güven verir. Bazen, bir inşirah ferahlığı, bazen de bir kütüphane sessizliğine ihtiyaç duyar insan.. Kitaplar, insanlığın hafızasıdır, kalbidir.. Hani söz uçar yazı kalır misali.. Bir taraftan kitapla konuşur insan.. Bir kitaplığa baktığınızda gözünüz  kitaplarda gezinirken, kalbiniz ufuklara açılır.. Her kitap okuduğunuzda kalbiniz yeni bir limana demir atar.. Yunus Emre'nin sarı çiçekle konuştuğu gibi.. İnsanda her okuduğu kitapla konuşur.. Kitap bir nimettir okuyabilene, var olan  gerçek ise kitapların kitabına iman etmek.. Furkan bir rehberdir, yoldur, hayattır...Kitapla buluşmak irfanla yoğrulmaktır.. Kitap insanın mayasıdır.

Bizleri kitaplarla buluşturan, biz kitapseverleri yazarlarla tanıştıran, bir hafta boyunca şehrimizde kültür kokusu estiren Malatya Anadolu Kitap Fuarına emeği geçen herkesi kutluyor teşekkür ediyorum...

Yazarın Diğer Yazıları