Ali Yiğit

GÖNÜLDEN İŞİNİ YAPARSAN GÖNÜLLERE GİRERSİN..

Ali Yiğit

Hizmeti duaya dönüştürmenin adıdır gönülden iş yapmak..

Gönülden gönüle giden yolun yolcusu olursan gönüller sana açılır..

Sahaya inmeden kapısı açılmayanın kapısı çalınmadan, garip gurebanın, kimsesi olmayanın elinden tutmadıkça gönüllere girilmez..

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle  ''Yaşlı Sağlığı Projesi'nin başladığını okuyunca yıllar önce yazdığım ''Devletin Doktoru Evimize Geldi'' yazımdan bir bölümle başlamak istedim..

Aile hekimliklerinin uygulamaya başlandığı ilk yıllardı.. Aile Hekimimiz  Dr. Aydın KELEŞ Sağlık ocağımızda göreve başlayalı bir iki ay olmuştu..

Bir iki ay içerisinde mahalle sakinlerinin sevgisini kazanmış yaşlılar nerede görse hemen boynuna sarılır gözlerinden öperdi..

Bu yakın ilginin mutlaka  bir sebebi vardı.. Sebebi ise gönülden mesleğini icra etmesi gönüllere dokunmasıydı..

Bir gün mesai bitimi Ali Bey bu akşam müsaitseniz yaşlı bir amca var ziyaretine gidebilir miyiz? Elbette ki gideriz hocam dedim..

Allah rahmet eylesin yaşı 80'in üzerinde olan sadece yanında bir kız çocuğundan başka kimsesi olmayan Maden amcayı ziyarete gittik.

Kapıyı kızı açtı..

Kızı bizi içeri buyur etti..

Maden amca sordu kızım kim geldi..

Baba doktor geldi dedi..

Maden amca biraz şaşkın biraz heyecanla niye gelmişler ki; dedi..

Aydın hoca kendini tanıttıktan sonra amca halini hatırını sormaya varsa sıkıntın gidermeye geldik deyince.. Maden amcanın gözleri doldu.. Ağlamaklı bir ses tonuyla nereden nereye dedi..

Dün kapısına gitmekten  korktuğum, kapısından içeri girmekten çekindiğim hastanenin doktoru şimdi evimize geliyor kapımızı açıyor  ''Devletin doktoru evimize geliyor dedi..

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan '' Yaşlı Sağlığı Projesi'' ile gönüllere dokunuluyor..

Sahaya inilmeden gönüllere girmenin mümkün olmadığı bir gerçektir..

İşini gönülden yaparsan gönüllere de girersin..

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli'yi başlatmış olduğu ''Yaşlı Sağlığı Projesinden dolayı gönülden tebrik ediyor ve kutluyorum..

Makamını kapı ile koltuk arasından ibaret görmeyen idarecilere ihtiyacımız var..

Protokol idareciliğinden çok çekti milletimiz.. İmzamı atar maaşımı alırım diyen zihniyetten çok müzdarip olduk..

Makamların gelip geçici olduğunu asıl olan ''Gök Kubbede hoş bir seda bırakmaktır'' ilkesini  şiar edinenlere selam olsun..

Oysa sahaya inildiğinde hizmetin duaya dönüştüğünü, gönüllere hitap edildiğini, gönüller alındığını, duaların edildiğine şahitlik ediyoruz..

İşte ''Yaşlı Sağlığı Projesi'' kapsamında ziyaret edilen 92 yaşındaki Abdullah Çiçek, '' Böyle bir Nimet var mı? Önceden böyle bir imkan mı vardı? Hastanenin kapısında titriyorduk. O gün tedavi olamayıp geri eve geliyorduk, yarın bir daha gidiyorduk. Şimdi öylemi bakın gelmiş doktorlar beni yatağımda tedavi ediyor. Böyle nimet var mı?

Malatya İl Sağlık Müdürlüğünün başlatmış olduğu Yaşlı Sağlığı Projesinin içeriğine baktığımızda, Malatya Büyükşehir Belediyesinin de katkı sunduğu proje kapsamında Malatya il genelinde 90 yaş ve üzeri olanlar tespit edildi. Sağlık ekipleri gittikleri evlerde sağlık taraması yaparken, sosyal açıdan da değerlendirilmesi yapılıyor. Ekipler şehrin en ücra köşede dahi olsa hastaların evine gidiyor. Onlarla sıcak ilişki kuruyor..

İşin özü sahaya inmek..

İşini gönülden yapmak..

Hizmetle birlikte duaya talip olmak..

Projede emeği geçen başta Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli ve sağlık personellerine Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim..

Yazarın Diğer Yazıları