Ali Yiğit

BİR SELAM İKİ KELAM / Yeşilyurt Belediyesi

Ali Yiğit

Yeşilyurt Belediye Başkanı iken, Hacı Uğur Polat'ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçmesiyle birlikte Yeşilyurt Belediye Başkanlığına kimin gelip gelmeyeceği  konuşulurken işin doğrusu kalbimden geçen isim  Mehmet Çınar'dı..

Neden derseniz.

Yüksek inşaat mühendisliğinin yanı sıra Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcılığı görevini sürdürürken sürekli sahada olması sorunlara vakıf olması en büyük artılarıdır..

Şahsım adına Mehmet Çınar için sloganım ''Sahaların Adamı''

Bu konuda haksız sayılmam..

Mahalle muhtarı olmam hasebiyle kendisiyle en az 50-60 defa görüşmeye gitmişliğim vardır.. Saat 09.00'u geçtikten sonra Mehmet Çınar'ı makamında bulmanız imkansızdır..

Yeşilyurt'un 82 mahalle muhtarına sorsanız aynı yanıtı alacağınızdan eminim..

Dört yıllık Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde gitmediği mahalle kalmadığı gibi Yeşilyurt'un var olan bütün sorunlarını yakinen  bilmesi Yeşilyurt İlçesi için büyük bir kazanımdır..

Mehmet Çınar Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevine geçeli  yaklaşık iki ay gibi bir zaman oldu..

Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli vurguladığı bir kavram var..

''Hizmetle Birlikte Gönüllere Girmek''

Bu millet gösterilen tevazu ve güler yüzü asla karşılıksız bırakmaz..

İster ki şehr-i emini bir selam versin iki kelam etsin..

Esnaf ister ki şehr-i emini bir sabah çayını birlikte içsin..

Cami cemaati ister ki selam verdiğin de şehi eminini  sağında görsün..

Taksici ister ki şehr-i emini bir günde kendisiyle kahvaltı etsin..

Pazar esnafı ister ki bir sabah  işe başladıklarında şehr-i eminin ''Allah hayırlı satı pazarlar ihsan eylesin'' nidasını duymak ister.. Onunla hal hatır etmek.. Bir selam iki kelam ile dertleşmek ister..

Vatandaş imkanlar dahilinde şehr-i eminini düğününde taziyesinde görmeyi arzular..

Son bir hafta içerisinde yaşadığım iki vakıa'yı aktarmazsam  yazı eksik kalır..

Çarşamba günleri mahallemize pazar kurulur..

Akşam üzeri pazara uğradım.. Seçim ertesi olduğundan  gündem siyaset.. Söz Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dan açıldı. Pazarcı arkadaşların aktardıkları kelimeyi eksiksiz aktarıyorum. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar bir kaç gün önce pazar esnafını ziyaret etti. Pazarın başından başladı sonuna kadar arkadaşlarla tek tek tokalaştı hayırlı işler temennisinde bulundu. Bu ziyareti bizleri çok memnun etti. Kibirden uzak tevazu bir dil, mütevazi davranış bir selam iki kelam ile gönüllere selam verdi.. İşte bizim beklediğimiz bu.. Hizmet gereklidir ama hizmetle birlikte gönüllere girmek hizmeti daha anlamlı kılıyor..

Bu yazıyı yazmadan bir kaç saat önce Tecde merkez de bulunan küçük bir parkımız var.9-10 sakinimiz oturuyor.. Bir baktım yanlarında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar.. Kimi çay ikramında kimi su ikramında bulunuyor.. Koyu bir sohbet var.. İnanın o insanlar Mehmet Çınar'dan bir şey istemediler.. Söyledikleri tek söz şuydu. Başkanım ziyaretiniz bizleri çok memnun etti. Bir güler yüzünüz iki kelam etmeniz bizleri sevindirdi. Bir selam iki kelam ile gönüllere dokunmak, gönül bağını sağlamlaştırır.. Gönülden gönüle giden yolun öznesi tevazu olmak bir selam iki kelam ile vatandaşa gitmektir..

Şu  gerçeğin altını çizmek isterim.. İstediğiniz kadar hizmet yapın.. Eğer kibir ve gurur varsa yaptığınız hizmetlerin bir kıymeti olmayacaktır. Makam kapınız halka kapalı ise vatandaşın yanında hizmetlerinizin bir değeri olmayacaktır. 

Yüzlerce kişiyle konuştum.. Onlarca konuşmalara kulak verdim..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar için duyduklarım..

Performansı beklenenin üstünde..

Halkla ilişkiler 100 üzerinden yüz..

Hizmetin yanı sıra gönüllere dokunuyor..

Ekibini hızlı bir şekilde toparlayıp hizmette aksaklık yaşatmadı..

Son söz...

Gönüllere dokunmak sermaye istemiyor, bütçeye yük getirmiyor..

Bir selam iki kelam ile gönüllere dokunanların yolu açık olsun...

Yazarın Diğer Yazıları