Ali Yiğit

BAHÇELİ BELİRLEDİ ERDOĞAN AÇIKLADI..

Ali Yiğit

Kritik zamanlarda kritik açıklamalarına şahitlik edilen Devlet Bahçeli gündemi tam 12'den belirleyen  ''Erken seçim çağrısı'' karşılık buldu..

Erken seçimin gerekliliğini sorulara meydan vermeyecek bir şekilde sıraladı. Sınır ötesi operasyonlar ve ülke üzerinde oynanan oyunlar, ittifak için nifak sokmaya çalışanlara fırsat verilmemesi..

Kritik dönemin kritik adamı..

Şöyle  geçmişe bakıldığında kritik dönemlerde siyasete yön veren adam olarak tarihte yerini almıştır Sayın Bahçeli..

ANASOL ME Hükümeti döneminde 2002'de erken seçim gitti. AK Parti tek başına iktidar olurken 3 parti baraj altında kaldı.

2007'de 367 krizinde Meclise girerek Abdullah GÜL'e Cumhurbaşkanlığı yolunu açtı.

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra koalisyon tekliflerine hayır diyerek Türkiye'yi tekrar seçime götürdü.(AK Partililer dahil çoğu vatandaş Bahçeli'nin tavrını çok yadırgadılar. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun bütün ısrarına rağmen koalisyon kurmadı şer gibi görünen AK Parti için hayra dönüştü. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tekrar tek başına iktidar oldu).

Anayasa referandumunun yolunu yine Bahçeli açtı..

15 Temmuz darbesinin ardından Bahçeli'nin birleştirici tutumu herkes tarafından taktir topladı..

Yine kritik bir dönemde Türkiye için çok önemli,  Cumhur  ittifakının  fitne fesada kurban gitmemesi için yine devreye girdi ve erken seçim kararı alındı..

24 Haziran gününü kimse beklemiyordu.. Herkesin aklında Eylül sonu veya Ekim ortalarıydı..

Erdoğan Bahçeli görüşmesinde 24 Haziran tarihi belirlendi.

Muhalefet seçim tarihi şaşkınlığını hala üzerinde atamadı..

Cumhur ittifakının karşısında bulunanlar bunun adına baskın seçim diyorlar.. Ama baskın seçim argümanıyla meydana çıkmaları aleyhlerine olacaktır. Çünkü biz her zaman seçime hazırız, hodri meydan diyenler kendileri..

Baskın seçim lafının arkasına saklanmak acizliktir.

Muhalefetin işi zor..

Cumhurbaşkanı adayını mı belirlesinler, Milletvekili adayını mı saptasınlar, daha bir sloganları dahi yok.. Kim kiminle ittifak yapacak belli değil..

Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman değildir. 24 saatte nelerin değiştiğini gördük. İki gün öncesine kadar kimsenin aklının ucundan geçmeyen erken seçim şak diye gündemin ortasına oturdu.. Siyaset arenasında sahne almışsanız her zaman hazır olacaksın.

Seçim kararı erken oldu, yaz sıcağında seçim olmaz, tatil zamanında seçim olmaz serzenişlerinin siyaset arenasında karşılığı bulunmaz.

Ok yaydan çıktı..

Erken seçim kararı ülkemiz için hayırlı olsun...

Yazarın Diğer Yazıları