Ahmet Polat

Yazıklar Olsun!

Ahmet Polat

Yeni Malatyaspor’un zorlu bir fikstür sürecinde olduğunu biliyoruz. Buna rağmen oyundan kopmayan anlayışı rakiplere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Aynı tabloyu Pazar günkü Konyaspor maçında da izledik. Özellikle ilk yarıda tamamıyla orta alan mücadelesine sahne olan maçın tadı tuzu yoktu. Ama bu durum Yeni Malatyaspor’un işine geliyordu. Zaten futbol anlayışı da bunu kapsıyor. Topu rakibe vererek ikinci yarıda yapacağı hamlelerle skora gitmek takımın en büyük özelliği.

İkinci yarıda yapılan hamleler Yeni Malatyaspor’un şahlanışını ortaya çıkardı. Erol hocanın oyunu okumadaki becerisi, bu karşılaşmada da tuttu. Kamara ve Ahmet’in oyuna girmesiyle ofansif gücü artan Y.Malatyaspor, golü de bulmuş oldu. Takımın attığı 33 golün 12’sine doğrudan katkı yapan Aleksic, Ahmet’in mükemmel pasını boş geçmemesi görülmeye değerdi. Golün ardından geriye çok yaslanması Erol Bulut’u oldukça rahatsız etmiş olacak ki saha kenarında önde baskı yapmaları için oyuncularına sürekli uyarılarda bulundu.

Maçın 85.dakikasında tekrarını defalarca izlememe rağmen verilen saçma-sapan penaltı ile sahadan 1 puan kazanıldı. Yıllardır Türk futbolunun başına dert olan hakem hataları, VAR’ın da gelmesiyle son bulmadı. Farnolle’nin hiçbir müdahalesi olmamasına rağmen kendinden çok emin karar veren H.Umut Meler, VAR’ın da izlenmesini umursamadı. Yüzde yüz penaltı olmayan pozisyonu penaltı diye değerlendiren bu zihniyete yazıklar olsun. Son dakikada Donald’ın hamlesine penaltı çalsa belki de bu kadar üzülmezdik. İkinci yarıdaki müthiş performansı resmen katleden maçın hakemine uzun bir süre maç verilmemeli.

Maç içerisinde Guilherme’nin form düşüklüğü ise dikkatlerden kaçmadı. Fenerbahçe maçında centilmenlik dışı hareketinin cezasını çekiyor diye düşünüyorum. Bülent’in de fazla top kaybı yaşaması, solbek’e uyum sağlayamadığını gösterdi. Erkan’ın yokluğunda burada Rahman’ı değerlendirmek daha doğru diye düşünüyorum. Ömer’in tabiri caizse boş kaleye gönderemediği topu şansızlık olarak değerlendirmek istiyorum ama Ömer gibi bir oyuncuya bu golü kaçırmak elbette yakışmadı. Son üç haftadır galibiyet alınmaması takım üzerinde bir baskı oluşturabilir. Bu nedenle kritik Beşiktaş maçı öncesinde takıma ekstra dopingler uygulanmalı.

Sert futbolu tercih ederek Y.Malatyaspor’u durdurmak isteyen Konyaspor’un birde maç sonunda Kocaman’ın rakibi eleştirmesi, gerçekten çok komikti. Oyuncularının sürekli faul yapmasını, hakemi aldatmaya yönelik kendilerini yere atmalarını, haksız yere kazanılan penaltıyı yorumlamayarak Malatyaspor’u eleştirmesi, Malatya’nın ekmeğini yemiş bir hocaya hiç yakışmadı. Yönetimin bana göre hem Kocaman hem de H.Umut Meler hakkında açıklama yapması yerinde olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları