Ahmet Polat

Pes eden yanımızda olmasın!

Ahmet Polat

Maçın ilk yarısında Yeni Malatyaspor’un oyun sistemi, sürekli gördüğümüz tablonun dışındaydı. Lens’in ilk dakikalarda yanlış pas hatası Yeni Malatyaspor’a oyunun zorlu geçeceğini gösterir gibiydi, öyle de oldu. Adem, pozisyonun olmadığı noktada rakibine faul yapıp kırmızı kart görünce, baskı kuran Beşiktaş’ın gücüne güç kattı. Adem gibi tecrübeli bir oyuncunun böyle bir hataya düşmesi elbette doğru değil. Şunu da belirtmek lazım ki kırmızı kart anına kadar takımın en iyi oynayanı Adem Büyük’dü.

 

İkinci yarı sağlı sollu baskılar Yeni Malatyaspor’u oldukça bunalttı. Ve o an golde duran toptan geldi. Açıkçası kimse Malatyaspor’un geriye düştüğünde golü bulacağını tahmin etmezken, Beşiktaş savunmasının hatasını iyi değerlendiren Ömer, golü atarak umut verdi. Ömer’in golden sonraki duruşu yanlış olsa da ard niyet aranmamalı. Eğer bir takım, golü atarsa sonraki 5 dakika çok önemli. Ne yazık ki golün böyle kısa sürede yenmesi ipleri tamamen kopardı. Sezonun en kötü futbolunu oynadığımız bir gerçek ama ezilerek yenilmemekte oldukça önemli.

 

Takım savunmasını iyi yapan Y.Malatyaspor’un rakibine bu kadar çok pozisyon verdiğini bu sene hiç görmedim. Ertaç’ın 4 kritik müdahalesi vardı. Savuma da Murat Akça’nın birçok hata yapması arkadaşlarını da tedirginliğe düşürdü. Şuna eminim ki Mustafa Akbaş, haftaya Ç.Rizespor deplasmanında sahada olacak. O formayı da Mustafa’ya Murat Akça vermiş olacak.  Guilherme’nin vasatın altında oluşu, Murat Yıldırım’ın pas trafiğini sağlayamaması, beklerin ileriye çıkamaması mağlubiyete zemin hazırladı. Yani Ertaç dışında diğer futbolcuların iyi oynadığı söylenemez. Maç sonunda hocanın gerideyken risk aldık demesi de yanlıştı. Risk alacak ne bir atak nede bir pozisyon oldu. Aslında riski ben aldım dese daha uygun olurdu.

 

Sezonun en kötü periyodunu yaşıyoruz. Bunu da ben değil, tablo gösteriyor. 4 haftalık galibiyet alamama durumu şu son 4 haftaya kadar yaşanmamıştı. Takımın kalite ve kumaşı belliyken böyle düşüşün olması tedirginlik oluştursa da sürecin uzayacağını fazla düşünmüyorum. Gereken müdahaleler yapılmazsa şuana kadar verilen mücadeleye yazık olacaktır. Ben Erol Bulut’a sonuna kadar güveniyorum. Bu hafta Ç.Rizespor deplasmanı oldukça zorlu geçecek. Son 5 haftada 13 puan toplayan rakibine gerçek oyun kimliğini sahada yansıtırsa puan veya puanlar alınabilir. Yine de takıma güvencimizi yitirmiyoruz. Başaracaksak hep birlikte başaracağız. Pes edenin de yanımızda olmadığını bilmesi yeterli.

Yazarın Diğer Yazıları