Ahmet Polat

O, KİMSE GÖREVDEN ALINSIN!

Ahmet Polat

İlk yarıyı hatırlayanlar çok iyi bilir ki Yeni Malatyaspor’un yaptığı alan savunması rakiplerini adeta dar bir kıskaca koyuyordu. Ne olduysa ikinci yarıda oldu… Boutaib’in satılmasıyla dengeleri alt üst olan takımın hücum kalitesi arttı gibi görünse de ne gole nede sonuca yansıyabildi. Ve bunun ceremesini Trabzonspor maçında da yaşadık. Kendi sahasında oynadığı maçta Trabzonspor’u adeta bozguna uğratan Yeni Malatyaspor, o günden bu yana farklı bir görüntü çiziyor. Rakibin daha çok topun arkasında değil de topla birlikte oynamayı sevdiğini unutmuş veya dersine iyi çalışmamış gibiydi. Alanı daraltmayıp, rakibe de topla oynama fırsatı verince kaleci Ertaç’ın zor anlar yaşamasına neden oldu.

 

Eğer Yeni Malatyaspor sahadan puan veya puanlar alabilseydi Ertaç, maçın kahramanı olurdu. Orta alandaki kopukluk gözle görülür bir şekilde devam ediyor. Boutaib’in indirdiği toplar ve sırtı dönük topu saklaması orta alanın gücünü nasıl artırdığını herhalde daha iyi anlamışsınızdır. Nwakaeme’nin son haftaların yıldızı olduğunu Erol hoca iyi anlayamamış. Yeni Malatyaspor, ikinci bölge bloğunu doğru yapsaydı bırakın beraberliği galibiyet bile kaçınılmaz olabilirdi. Tabi maçta olması gerekenleri söylüyoruz ama takımın aklı da tamamen kupa maçındaydı. Zaten sahaya sürülen 11’de bunu göstermiyor muydu?

 

Kadrodaki istikrarsızlığın baş nedeni sakatlıklar olsa da Erol hocanın başka stratejilere yönelmesi devam ederse kupa maçı Yeni Malatyaspor için beklentilerin çok uzağında geçebilir. Ne yaparsanız yapın iyi bir pivotunuz olmadığı sürece ofansif beklentileriniz tasarladığınız gibi olmaz. Bunun için olmayan malzemeden tavşan çıkartmanın da anlamı yoktur. Takımın kendi benliğine bürünmesi Erol Bulut için en kolay seçenek olur. Guülherme ve Aleksic’in ciddi düşüşlerine biran önce çözüm bulunmalı. Skora direk etki yapan bu iki oyuncunun sahada daha çok sorumluluk almaları gerekiyor.

 

Yeni Malatyaspor’da Mina’nın sakatlanması artık bendeki bardağı taşıran son nokta oldu. Takımdaki kondisyoner kimse derhal görevden alınmalı. Üst üste sakatlıkların yanlış yüklemeler sonucunda olduğunu kimse inkâr etmesin. “Yok antrenman sahalarının kötü oluşu, yok maç sahalarının elverişsiz oluşu” bahaneleri, inanın beni baymış durumda. Birde çözümmüş gibi oyuncuları sürekli Sırbistan’a tedaviye göndermekte hatanıza fayda sağlamıyor. İlk günden bu yana çoğu kez tekrarladım, bize saldırıp gol pozisyonu üretmek ve kaybedildiğinde bunun arkasına sığınmak gerekmiyor. Bize, 90 dakika sonucunda hanemize puanların yazılması gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları