Ahmet Polat

Kadro Dışı Bırakın!

Ahmet Polat

Yeni Malatyaspor’un kötü futbolu Sivasspor maçında da devam etti. Bu kadar erken çözülecek bir takımı hiçbir zaman hayal etmemiştim. Futbolcuların maçın dışında kaldıkları bir gerçek var. Kendilerine inanıp güvenenleri böylesine utandıracaklarını hiç düşünmemiştim. Orta alandaki mücadele eksikliği, kanatların sanki kanadı kırık, defansın evlere şenlik oluşu son haftalardaki en büyük eksiklik. Bunlar olunca forvetten de bir şey bekleyemeyiz. Sivasspor maçının ilk yarısında sahada varlık gösteremeyen bir Yeni Malatyaspor vardı. İkinci yarıdaki değişiklikler biraz kıpırdamasına neden olsa da çare olmadı ve mağlubiyetler serisi devam etti.

Haftalardır Yeni Malatyaspor’daki sıkıntı nedir diye kendi kendimize sorarken, sonunda baklayı Erol Bulut ağzından çıkardı. Radikal kararlar alacağız ve bazı oyuncuların sezon sonu bitecek sözleşmesinin derdine düşmesini söyleyen Bulut’un muhtemelen kadro dışı kararlar aldıracağı da kesin gibi. Bu Y.Malatyaspor’a nasıl bir etki yapar bilemem ama asıl olan yönetimin duruşu nasıl olacak onu çok merak ediyorum. Mademki oyuncular içerisinde problem var, kadro dışı kararları alınsın ve mağlubiyetlere para cezası kesilsin. Bu işin içerisinde olanlar bilecektir ki “futbolcunun parasını vermezsen, ne arman için oynar, ne forman için oynar nede senin benim için oynar”.  Ücretini (milyonlar) peşin alan futbolcu, 10-15 bin liralık galibiyet primini alamadığı zaman yaygarayı kopartıp takımın dengesini altüst edebiliyor.

Peki, bu neden böyle oldu? İçten içe büyüyen sorunu ne yönetim nede sportif direktör halledememiş, bu yüzden de Erol hoca haykırıyor. Ha bu değildir ki Erol Bulut’un suçu yok, elbette var. Sen, Azubuıke’yi istemem bana Robin’i alın dersen, yanlış tercihler yapıp oyun sistemini bozarsan sonuçta kaçınılmaz olur. Futbolcu, teknik heyet ve yönetim arasındaki dengeyi sağlayamayan sportif direktör, macera arayan teknik heyet ve sorgu suali sağlayamayan yönetimin bir zirve yapıp sorunu halletmesi lazım.

Türkiye Kupasındaki başarısını ligde sürdüremediği takdirde sıkıntıya düşecek olan Yeni Malatyaspor, acilen türbülanstan çıkması gerekiyor. Özellikle son yıllarda Avrupa kupası hayalleri kuran Anadolu takımlarının bir sonraki sezonda neler yaşadığını hepimiz görüyoruz. Bu sevdayı yaşamadan böyle bir olay yaşamak gerçekten çok dramatik olacaktır. Ligde yakalayacağı 44 puan, Yeni Malatyaspor’u zirveye çıkarmış sayacaktır. Eğer Osmanlıspor, Sivasspor ve Akhisarspor gibi sonlar olunacaksa Avrupa bizden uzak olsun. Baksanıza daha gitmeden nelerle karşılaşıyoruz. Biz sahada kapanıp eski sistemimize geri dönüp ligde kalalım yeter, Avrupa’da eksik kalsın.

Yazarın Diğer Yazıları