Ahmet Polat

HAKAN ÇALIŞKAN'A HELAL OLSUN!

Ahmet Polat

Ha bugün ha yarın diye diye en son sonunda Erol Bulut’un gidişatını bu şekilde görmek, inanın beni ziyadesiyle üzdü. Bunun en büyük müsebbibi Erol Bulut’un kendisi oldu. Devre arasında ayrıldığı iddiası, Azubuıke’yi istememesi ve yerine iş göremeyen Robin’i tercih etmesi, Fenerbahçe’den Barış’ı kendisi istemedi diye oynatmaması, kadro dışı kararları aldırması ve sonradan oyuncuları affetmesi, takımdaki otoritesini yitirmesi, Fiorentina’nın kendisini izlediğini söylemesi, Bifouma’nın gizli saklı kadro dışı bırakılması ve Türkiye kupasında Galatasaray’a 5-2 yenilmesi, ayrılık sürecine zemin hazırladı. Yani Erol hocanın gitme nedenleri tamamen bunları kapsıyor.

 

Tüm bunlara rağmen Yeni Malatyaspor ve kendisi adına büyük başarılar da elde etti. İlk senesinde takımı ligde tutması, ilk yarı performansı ve kupada yarı final oynatması Yeni Malatyaspor taraftarına uzun yıllar unutulmayacak anılar yaşattı. Gönlüm kalmasından yana olsa da son dönemlerde yaşadıkları ayrılmasında en hayırlı olanı oldu. Yine de yaşattıkları onca şey için şahsım adına teşekkürlerimi bir borç bilirim. Tabi Erol hocanın gitmesinden sonra yönetimin Ali Ravcı üzerinde karar kılması ise takdir edilmesi gereken bir unsur. Yani Ravcı’nın mutfaktan çıkma vakti geldi, geçiyor bile.

 

Akhisarspor karşısında orta alandaki dengeyi çok iyi sağlayıp, kanat organizasyonlarını doğru kullanıp galibiyete ulaşan Yeni Malatyaspor, sezonun en zevkli futbollarından birine imza attı. Mücadele de farkın bire inmesi stresi artırsa da rakibini haklı bir galibiyet alarak yenmesi, ilk 5 için önemli bir adım oldu. Yalnız kafama takılan bir soru, beni oldukça düşündürüyor. Ali Ravcı’yı yıllardan bu yana tanıyan birisi olarak “kendisinin bir gün Malatyaspor’da hocalık yapma isteğini” yakinen biliyorum. Ve neden listede teknik sorumlu olarak kendisinin değil de Hakan Çalışkan hocanın olduğunu anlamış değilim. Yönetim Ali hoca ile anlaştık diyor ve kendisi de bu yönde açıklamalarda bulunuyor. Hatta basın mensupları bile Yeni Malatyaspor’un teknik sorumlusu diye haber yapıyor ama ne listede ismi var nede yayıncı kuruluşa röportaj yapıyor.

 

Bunun yanı sıra Ali hocanın teknik direktörlük sıfatını tamamıyla adlandırması onun 2 sene sportif direktörlük yapamayacağı anlamına geliyor. Muhtemelen Ali hoca bu işini riske atmak istemiyor. Burada menfaat Malatyaspor olmalı, kendisi değil. Bu konuda böyle düşünürse bende böyle düşünürüm. Orada görev yapmasını en çok isteyenlerden biriyim. Hele birde Malatyalı olarak Malatyaspor’da görev yapması, beni daha da gururlandırır. Ama bu şekilde olması hem etik hem de doğru değil. Ya da desin ki kardeşim ben sportif direktör olarak kalmak istiyorum, hiçbir şeye karışmam, sadece maaşımı alırım derse anlar ve saygı duyarım. O zaman da kendisini teknik sorumlu olarak adlandırmayacak. Bu nedenle şuan için benim gözümde takımın teknik sorumlusu Hakan Çalışkan hocadır. Kendisine gönülden destek veriyor, yarın ki Akhisarspor ve kalan maçlarında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları