Ahmet Polat

Haddini Bil Hoca!

Ahmet Polat

6 oyuncusu sakat, 1 oyuncusu da cezalı olan Yeni Malatyaspor, Ç.Rizespor maçının hemen ilk saniyelerinde Robin’le sayısını 8’e yükseltti. Robin’in sakatlanması moralleri bozsa da oyundaki denge sorununu yaşamadı, kontrollü oynamaya devam etti. İlk 20 dakikalık bölümde bu böyle sürdü. Ahmet’in müthiş şutu gol olsa belki maça farklı bir seyir kazandıracaktı derken Atıf’ın golü her şeyi altüst etti. Sebebi tartışılır ve her noktadan bir fikir söylenebilir ama Yeni Malatyaspor’da ciddi bir konsantrasyon eksikliği var. Bunun içerisine “Sakat ve cezalı oyuncuların oluşu ile galibiyet alamamanın stresi” diye adlandıranlar da olabilir. Fakat bu hepsinin de dışında bir neden ve yazının devamın da sebebini anlatacağım.

İkinci yarıda saldıran, vuran ve kaçıran Yeni Malatyaspor’du. Şans mı yoksa becerisizlik mi adını siz koyun, olmadı. Üstüne birde Mina’nın sakatlanışı Rize’nin ekmeğine iyice bal sürdü, mağlubiyette kaçınılmaz oldu. Bu VAR’ın var olduğu günden beri futbol zevkimiz hiç kalmadı. Gol atıyorsun ama sevinemiyorsun, gol yiyorsun üzülemiyorsun, penaltı oluyor ne yapacağını bilmiyorsun. Eren’in pozisyonuna penaltı kararı veriliyor, seviniyoruz ama sonra VAR’dan karar olumsuz çıkıyor. Takımdaki motivasyon da iyice düşüyor. Penaltı iptali bana göre doğru. Çünkü topa müdahaleyi ilk yapan Ç.Rizespor’un oyuncusu. İşin duygusal yönüne takıldığımız için tepki vermemiz de gayet normal.

Yukarıda sebebini belirteceğim dediğim sorun şu; Yeni Malatyaspor’daki en büyük problem lider oyuncunun olmaması. Buda şu demek oluyor ki orta saha mekanizması Ç.Rize’nin göndermek için can attığı Robin ile işlemez. Niye Robin mi, açıklayayım. 2 milyon Euro için Azubuıke gibi büyük çarkı gönderiyorsun yerine Rize’nin formsuz oyuncusu Robin’i alıyorsun. Azubuıke’yi alan Rizespor bugün çıkışa geçiyor, Robin’i alan Yeni Malatyaspor’da düşüşe. Bazı gizli gerçekleri bildiğim için de buradaki suç yönetimin değil Erol hocanın. Önlemini önce yapacaksın ki sonra Adalet demeyeceksin.

Adalet demişken, Erol hocanın açıklamasına nazaran Okan Buruk’un yersiz cevabı, Malatya camiasına hakarettir ki konunun kendisi veya Rizespor camiasıyla da hiçbir alakası yoktur. Herkes haddini bilmeli. “Herhalde Erol hoca başka maçı seyretti” gibi saçma sapan bir yorumda bulunan Buruk’a yönetimin açıklama yapması gerekiyor. Malatya camiası birkaç maç kaybetti diye hocasına atıp tutan camialara benzemez. Neyse yönetim gerekeni yapar diyerek bundan sonraki sürecin de kolay olmayacağı gerçeğini unutmayalım. Hatalar elbette var ama önemli olan bu hataları düzeltmek. Benim ilk günkü heyecanım ve umudum hala devam ediyor. Yönetime, hocaya ve futbolculara güveniyorum. Başarının geleceğinden de hiçbir şüphem yok.

Yazarın Diğer Yazıları