Ahmet Polat

4 Gün Önce 4 Gün Sonra…

Ahmet Polat

Salı günü kupa maçında Galatasaray’ı bırak ceza alanına sokturmayı şut atmasına bile müsaade etmeyen Yeni Malatyaspor, 4 gün sonra lig maçında ceza alanından çıkamadı. Beklerini kupa maçında çok iyi kullanan Yeni Malatyaspor, lig maçında ise oldukça kötü oynadı. Chebake’ye müthiş işler yaptığını yazan ben, bu kadar etkisiz kalacağını düşünememiştim. Linnes ve Onyekuru’nun ataklarını durduramaması mağlubiyete zemin hazırladı. Hele orta alanın buraya yardım edememesi ve Erol hocanın çözüm bulamaması da tuzu biberi oldu.

 

Adem, Guilherme ve Aleksic’in birbiriyle uyum sağlayamaması Galatasaray’ın iştahını kabarttı. Bu oyuncular, oyunu kanatlara açıp topa basmadıkları sürece rakip üzerinde bir üstünlük kuramıyor. Kupa maçında mücadele farkını sahaya yansıtan Y.Malatyaspor, lig maçında kalite farkının mağduru oldu. Özellikle 1-0’dan sonra oyunculardan bir kıpırdama gerçekleşmemesi oldukça ilginçti. Kupa maçının yorgunluğu mu bilemem ama hak edilen bir mağlubiyet olduğunu inkâr edemeyiz. Aslında oyunu biraz daha önde kabul eden bir Yeni Malatyaspor olsaydı belki rakibin baskılı oyunu kırılabilirdi. Maalesef buna ne oyuncular cesaret edebildi nede Erol hoca çözüm bulabildi.

 

Artı yönlerin tamamı Galatasaray’dayken 3 gol yenmesi ise Malatya için bir şans. Murat Yıldırım’ın gereksiz penaltı yapması oyunu bu duruma getiren etkenlerden sayılabilir. Sahada futbolcuların birbirine yakın oynaması gerekirken alanın oldukça açık olması oyundaki motivasyonu da tamamen dağıttı. Buda Galatasaray’a fırsat doğurdu. Mustafa Akbaş’ın sakat oluşundan Robin’i doğal olarak Mina’nın yanına yerleştiren Erol Bulut’un Bifouma’yı da ileride tercih etmesi daha iyi olurdu. En azından ikili mücadele ve driplinglerde etkili oluşu savunma ve orta alanı rahatlatabilirdi.

 

Şimdi kalan haftalarda Yeni Malatyaspor’un işi çok zor olmayacaktır. Rakiplerin birbirleriyle oynayacak olması ligde rahat hareket etmesini sağlayacak. Bu nedenle kupaya odaklanmak en doğru seçenek olacak. Erol hocanın da buna göre planları olduğunu düşünüyorum. Oyuncuların da sakatlık ve cezalı pozisyonlarında olmaması için dikkat etmesi lazım. Galatasaray ile ilk maçtaki gibi mücadele edilirse finale adını yazdırmak kolay olur.

Yazarın Diğer Yazıları