Abdullah Ergün

Zirve yarışı

Abdullah Ergün

Yeşilyurt Belediyespor, ligde devam- tamam maçı niteliğindeki maçı kazanarak zirve yarışında yer alan rakibini devre dışı bıraktı.

Yeşilyurt Belediyespor’un Şanlıurfa Belediyespor ile yaptığı maçın zorlu geçeceği lig sıralamasında belli olmuştu.

İyi oyunculardan kurulu rakibi karşısında Yeşilyurt Belediyespor’un ilk yarıda oyunu açma noktasında kurduğu baskı konuk ekibini dengeli savunması karşında etkili olamadı.

Şanlıurfa Belediyespor, Yeşilyurt Belediyespor’un hücumdaki en büyük silahı olan Cemre’ye almış olduğu önlem maçın Diallo ve Shapirov’a rahat pozisyona girme şansı vermişti.

Orta sahada yapılan pas trafiğinin konuk ekibin ceza alanını içinde kadar geçen süreçte yaşanan sıkıntılar konuk ekibin istediği ortamı sağladı.

Maçın kırımla anlarının ilk yarıda fazla yaşanmamasına rağmen topa daha çok sahip olan, rakibe uygulanan baskılı futbolun beklentilere cevap vermesi için Cemre’nin topla buluşması ve pozisyonlara girmesini gerektiriyordu.

Maçın ilk tehlikeli pozisyonunda yine Cemre vardı.

Aslında maçı iki bölüme ayırmak lazım.

İlk yarıda oyunu kendi yarı alanında kabul eden ve kontrataklara dayalı sistemi uygulamaya çalışan Şanlıurfa Belediyespor, Buna karşın topa daha çok sahip olan kenar savunma oyuncuları İbrahim ve Deniz’i de hücum bölgesine gönderen oyun anlayışıyla Yeşilyurt Belediyespor,

Her şey orta sahada görev yapan oyuncuların savunma arkasına atacağı toplar skoru belirleyeceklerdi.

İlk yarıda ortaya çıkan futbol aslında ikinci yarıda yaşanacak olan pozisyon zenginliğinin de habercisi oldu.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte Yeşilyurt Belediyespor’un baskılı futbolu ve pas trafiğinin yüksek seviyeye çıkması Şanlıurfa Belediyespor’un ilk yarıdaki disiplinli futbolunu devre dışı bıraktı.

Ramazan ve Mehmet’in ön plana çıktığı bölümlerde Diallo ve Sharipov’un rakip savunmaya yaptıkları baskı Cemre’nin stoperler arasında pozisyon bulmasını da sağladı.

Ramazan ve İbrahim’in ilk yarıdaki etkili futbollarına Adem ve savunmanın ortasında görev yapan Vedat ve Erhan’ın pas trafiğine katlı yapması zorlu periyodu kolay hela getirdi.

Şanlıurfa Belediyespor’un zirve yarışında kalması için bu maçtan alacağı puanın ne kadar önemli olduğu agresif futboldan belli olmuştu.

Cemre’yi Mehmet Hasan ve İbrahim ile kontrol altına alma düşüncesi daha önce konuşulan konular arasında yer almış olmalı ki Cemre’yi topla buluşturmama adına orta saha desteğinin gelmesi bunun neticesiydi.

Yeşilyurt Belediyespor’un ikinci yarıya etkili başlaması hem savunmayı hemde hücum bölgesini oldukça rahatlattı.

Kısa paslarla orta sahayı geçen, bazı bölümlerde Cemre’ye atılan yüksek toplarla etkili olan ev sahibi ekip ilk golden sonra rakibini kısa sureli baskılı oyunu ve bu dakikalarda Erhan’ın kritik hamlesi maçın kırılma anı oldu.

Daha sonra oyundaki görüntü Yeşilyurt Belediyespor’un istediği hale gelince ortaya futbolun görselliği çıktı.

Cemre, Dilallo ve Shapirov’a rahat ortamlar sağladı. Oyunu kenarlara açan ev sahibi ekibin atakların başlangıç noktasında savunma oyuncuların olması sahada bir eksik kalan konuk ekibin işini daha da sıkıntılı hale getirdi.

Ligde zirveyi yakından ilgilendiren maçta Yeşilyurt Belediyespor aldığı galibiyetle Şanlıurfa Belediyespor’un devre dışı kalmasını da sağladı.

Lider Şarkışla Belediyespor’un Kilis Belediyespor deplasmanında yenik durumdan maçı kazanması bu hafta oynanacak olan ve zirveyi yakından ilgilendirecek olan Şarkışla Belediyespor-Yeşilyurt Belediyespor maçı her açıdan önemli hale geldi.

Yazarın Diğer Yazıları