Abdullah Ergün

Zamanı İyi Değerlendirmek

Abdullah Ergün

Kulüplerin lige hazırlık başlangıcını oluşturan kamp Yeni Malatyaspor’a gecikmeli geldi!
Lige katılması bile sürpriz olan takımın milli maç nedeniyle verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmesi için yapılacak olan kısa süreli hazırlık kampı her açıdan önem taşıyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in Yeni Malatyaspor ziyaretinde kamp müjdesini vermesi diğer takımlarla olan farkın kapatılması için iyi oldu.
Futbol takımlarının, sezon devam ederken gelecek sezonunun yapılanmasını hayata geçirmek gibi bir gerçeği uygulamaya koymamaları sıkıntı yaşayan kulüpler için sorun yaratıyor.
Yeni Malatyaspor’un son yıllarda yaşadıklarını göz önüne getirdiğimiz zaman takımın bazı konularda şanslı olduğunu görüyoruz.
Küme düşmelerine rağmen ülke genelinde yaşananlar sonrasında kümede kalan sarı-kırmızılı takımın eline geçen fırsatları iyi değerlendirememesi bugün yaşanan sıkıntıların da başlangıç noktasını oluşturuyor.
“Transfer tahtası kapalı” mazeretine sığınan Adil Gevrek, daha önce kendisine sağlanan krediyi iyi kullanamaması nedeniyle şehrin seçilmiş ve atanmışları tarafından da yalnız bırakıldı.
Günümüze kadar gelen süreçte kulübün mali tablosunu eksi bakiyelere getirenlerin bundan sonraki süreçte kulüp yararına İyi şeyler ortaya koyması da beklenmiyor.
Yeni Malatyaspor bugün eğer ligde yer alıyorsa bunda yıllardan beri alt yapıda belli bir istikrarı yakalayan ekibinin katlıları yer alıyor.
Kiralık olarak giden futbolcuların Yeni Malatyaspor ’un içinde bulunduğu ortandan dolayı sarı-kırmızılı ekibi tercih etmeleri beklenmiyordu.
Son olarak Gaziantep’te kiralık olarak forma giyen Ogün Özipek’inde Gaziantep’i tercih etmesiyle kiralık oyuncu konusu da rafa kaldırıldı. 
Takımı dizayn edenlerin aldıkları kararların uygulanması noktasında yaptıkları hataların bu sezon zirve yaptığını görüyoruz.
Yeni Malatyaspor gibi sıkıntılarla mücadele eden takımların sezon yapılanması gibi bir gerçeğin uzağında kalmaları diğer takımlar içinde ders niteliği taşıyor.  
Yaşanan deprem felaketinden sonra geçen sene olduğu gibi bu sezonda doğru işler yapan Hatayspor karşımızda güzel bir örnek olarak duruyor.
Kulüplerin Mali tablolarının gider bölümünde oluşan bol sıfırlı tablo karşısında yaşanan olumsuzlukların gündemden düşmemesine rağmen devam etmesi anlaşılacak gibi değil.
Buna karşın mütevazi bütçeleriyle doğru işler yapan bazı kulüpler ise alınan kararların olumlu yanını kullanmaya devam ediyorlar.
Yeni Malatyaspor’ un lig yolculuğunda alt yapıdan gelen futbolcuların lig formatına uygun hale gelmeleri için zamana ihtiyaçları var.
Bolu’da devam eden kampın bu farkın kapatılması için ne kadar önemli olduğu Çorumspor maçında belli olacaktır.
Daha önce oynadığı maçlarda kaleye dahi gidemeyen, sadece savunmasıyla ön plana çıkan takımın bundan sonraki süreçte bazı şeyleri kendi lehine çevirmesi bekleniyor.

Yazarın Diğer Yazıları