Abdullah Ergün

Yüksek tempo

Abdullah Ergün

İlk yarının son maçı olmasına rağmen Bursaspor-Yeni Malatyaspor maçında ortaya çıkan futbol ve tempo beklenenin üstündeydi.

Maçın uzatma dakikalarında Var uygulanması sonrasında ev sahibi ekibin kazandığı penaltı öncesi Umut’un Mina’ya yaptığı faulün penaltı ile değerlendirilmesi bana göre ağır bir karardı.

İki takımında oynatmamaya dayalı futbol anlayışının atılacak gole kadar etkisini sürdürmesi ve sonrasında oyunda yaşanacak heyecan ligin son haftasında çok konuşulacaktı.

Bursaspor takımında daha önce Yeni Malatyaspor’da forma giyen Aytaç’ın hırsı ve bunun takım arkadaşlarına yansıması Donald ve Murat Yıldırım’ın işini daha zor hale getirecekti.

Maç öncesi düşüncelerim arasında yer alan anekdotlar arasında buna benzer çok madde yer alıyordu.

Yeni Malatyaspor’da son haftalarda forma şansını iyi değerlendiren Eren’in ilk onbirde başlaması “forma adaleti” için en uygun olanıydı.

Antalyaspor maçında ikinci yarıda sahada sakatlığından dolayı görev alamayan Khalid’ın kenarda olması kadar, hücum bölgesinde görev yapacak olan Aleksic ve Adem’in performansları maçın skorunu belirleyecekti.

Yeni Malatyaspor yine takım savunmasıyla ön plana çıktı. Bursaspor’un Umut ile attığı güzel golün bir karşılığı olmalıydı.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte kısa paslarla Bursaspor ceza alanına gelen Yeni Malatyaspor’un beraberlik öncesi yaptığı kısa paslaşmalar Umut’un güzel golünü gölgede bıraktı.

Bursaspor’un iç saha maçlarında coşkulu oynadığı maçlardan birisi daha geride kaldı.

Aytaç ve Latovlevici’nin liderliğinde oyunu yönlendirmeye çalışan Bursaspor’un oyun disiplininden hiç kopmayan Yeni Malatyaspor’da savunmanın önünde görev yapan Murat Yıldırım ev Donald ile oyunun iki yönünü en iyi şekilde ortaya koymaları Bursaspor’un direncini de aşağıya çekti.

Khalid’ın daha fazla süre almasını bekliyordum. Khalid’ın olduğu hücum bölgesi özellikle deplasman maçlarında daha etkili oluyor.

Maçın son dakikalarında kırmızı kart görev Guilherme iyi futbolunun taçlandırılmasına engel oldu.

Adem, Aleksic ve Guilherme ve Eren’den kurlu hücum bölgesinin daha etkili olmasını bekleyenler hayal kırklığı yaşadılar.

Yinede maçın belli bölümlerinde topun önde kalmasını sağlamaları, Murat ve Donald’ın daha ekonomik koşmalarını da sağladı.

Ligde ilk yarı geride kaldı. Ligin bana göre en başarılı takımı Kasımpaşa ile Yeni Malatyaspor oldu.

Oynadığı bütün maçlarda savunması ve hücumda az fakat etkili olan Yeni Malatyaspor için ligi takıp edenlerde aynı düşünce içinde yer alıyorlar

Bursaspor gibi her zaman zor deplasman olarak adlandırılan bir maçtan puan çıkartılması ve gol öncesi yaptıkları basit hata sonrasında kalesinde golü görmelerine rağmen ikinci yarıdaki etkili futbol ligin kısa bir özetiydi.

Yeni Malatyaspor, iç saha –dış saha fark etmeden bilinen oyun yapısıyla ve mücadeleci futbolunun karşılığını puan sıralamasındaki haklı yerini almış durumda.

Her türlü övgüyü sonuna kadar hak ediyorlar.

Beraberlik golünden önceki paslaşmalarda bile Bursasporlu futbolcular da bizler gibi kımıldamadan izlemeleri bu takımın ne kadar özel bir takım olduğunu gösteriyor.

Şimdi hedef ikinci yarıda daha başarılı olmak.

Şu anda bulunulan ortamı daha yukarıya taşımak için ara transferde takıma katkı yapacak isimler yeterli olacaktır.

Hafta boyunca Bursaspor maçı ve ikinci yarının değerlendirmelerini yazmaya çalışacağım.

Yazarın Diğer Yazıları