Abdullah Ergün

Yine gölgede kaldı

Abdullah Ergün

Hafta sonu süper ligde çok önemli maçlar oynandı. Zirve yarışını yakından ilgilendiren Başakşehir-Galatasaray, Beşiktaş-Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor-Antalyaspor maçlarında alınan sonuçlarla ligin tepesinde yeni bir görünüm ortaya çıktı.

Bu maçlar içinde en zevkli ve en çekişmeli maç Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor arasında oynandı.

Fakat Yeni Malatyaspor ’un Antalyaspor karşısında aldığı kusursuz galibiyet yine gölgede kaldı.

Ulusal kanallarda konuşulan konuların ana temasını Başakşehir-Galatasaray, Beşiktaş-Trabzonspor oluşturdu.

Oysa ligin tepesinde yer alan Başakşehir ’in hemen altında ligde ikinci sırada bulunan Yeni Malatyaspor ‘un ortaya koyduğu futbol ve aldığı skor hiç konuşulmadı.

Yeni Malatyaspor Antalyaspor maçında ortaya koyduğu futbolun getirisini sadece puan olarak almadı, kadroda bulunan bütün futbolculardan azami verimi de aldı.

Erzurumspor maçında çok önemli oyunculardan yoksun olmasına rağmen maçı farklı kazanan Yeni Malatyaspor, zorlu Antalyaspor maçında da Aleksic ve Donald gibi iki önemli oyuncudan yoksun olmasına rağmen muhteşem bir futbolla Antalyaspor’u mağlup etti.

Yeni Malatyaspor için ligin ilk haftasında Göztepe maçında ortaya koyduğu futbol sonrasında “iyi takım bu takım ligde adından söz ettirir” dediğimde bazı arkadaşların tebessümleriyle karşılaşmıştım.

Antalyaspor maçında takım ruhu ve yardımlaşmayı en yukarıya taşıyan Yeni Malatyaspor ‘un kenardan gelen oyuncuların takıma verdiği katkı kadar maçın son bölümlerinde savunmada görev yapan futbolcularında rakip ceza alanına girmeleri bu takımı çok özel hale geldiğini gösteriyor.

Soldan Rahman ve Erkan’ın getirdiği toplar sonrasında Adem, Guilherme, Sağdan İssam ve Guilherme’nin getirdiği toplarda Rahman, Eren ve Erkan’ın pozisyona girdiği anlarda yaşanan heyecanı ligde son haftalarda hiçbir takım yaşatmamıştı.

Murat Akça ve Sadık maçın belli bölümlerinde öne çıkarak bir yerlere mesaj veriyorlardı.

Donald’ın olmadığı ora sahada bütün kontrolün Murat Yıldırımda olması halinde yanında görev yapan Ahmet’in farklı bir performans ortaya koymasını bekliyordum.

Maçın en çok koşan futbolcuları galiba Murat Yıldırım ve Ahmet oldu.

İki takımında on kişi kaldıktan sonra Antalyaspor’un oyunda bütün riskleri alması Murat Yıldırım ve Ahmet’e uygun bir görüntü ortaya koydu.

Gerek Ahmet gerekse Murat Yıldırım’ın aynı anda Antalyaspor kalesine gitmeleri, geriye dönüşlerde yaptıkları yüzde yüz koşular maçın unutulmaz anları arasında yer aldı.

Yeni Malatyaspor yardımlaşmanın ve takım savunmasının ve her şeyden önemlisi sahada hangi futbolcu olursa olsun ortaya koyduğu kontrollü ve disiplinli futbolun karşılığını puan sıralamasında bulunduğu yerden almış durumda.

Teknik Direktör Erol Bulut’un kadroda bulunan futbolcuların hazır hale gelmesiyle forma şansı vermesi ve bunu da rotasyonda kullanması halinde önümüzdeki sezonun kadrosu da büyük ölçüde şekillendirmiş olacak.

Haftanın en zevkli maçının ulusal medyada fazla konuşulmaması bu ligin sadece belli takımlar üzerine şekillendirildiğini gösteriyor.

Yeni Malatyaspor ‘un oyuncu grubu övgünün her türlüsünü sonuna kadar hak ediyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları