Abdullah Ergün

Yine aynı sıkıntılar

Abdullah Ergün

Akılların Galatasaray ile yapılacak olan maçta olduğu maçta Yeni Malatyaspor Trabzonspor’a mağlup oldu.

Teknik Direktör Erol bulut’un sahaya çıkarttığı kadroyu gördükten sonra kafalarda oluşan soru işaretleri Yeni Malatyasporlu futbolcuların sahada performans olarak belli bir seviyenin üstüne çıkan futbolu ile ortadan kalktı.

Son haftalarda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla adından söz ettiren Trabzonspor’un ligin ilk yarısında deplasmanda aldığı farklı mağlubiyetin taraftarlar üzerindeki etkisinin azaltmak için Yeni Malatyaspor karşında etkili olma düşüncesi maçın büyük bölümlerinde etkili olamadı.

Mina ve Issam’ın olmadığı savunma bölgesinde Seth ve kadro dışı kaldıktan sonra ilk defa sahada yer alan Murat Akça’nın ortaya koydukları futbol teknik heyet içinde sürpriz oldu.

Erol Bulut’un rotasyon noktasında nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyordu.

Kamara, Guilherme ve Biforma’nın olduğu yedekler arasında savunma özellikleri iyi olan Ahmet ve Rahman’ın tercih edilmesi Erol Bulut’un galibiyeti istediğini gösteriyordu.

Abdulkadir Ömür, Yusuf, Sosa, Ekuban gibi hücuma iyi çıkan oyunculara sahip olan Trabzonspor’un rotasyonu geniş tutan Yeni Malatyaspor karşısında maçı sıkıntılar içine tamamlaması Yeni Malatyaspor’un maçın içinde kalmasını ve puanı ne kadar çok arzuladığını gösterdi.

Kaleci Ertaç’ın kadro dışı kaldığı süre içinde kendini hazır tutması da takıma olumlu etki yaptı.

Maç öncesi konuşulan konular arasında olası sakatlık ve cezalı durumların yaşanması halinde Galatasaray ile oynanacak olan kupa maçına tam kadro çıkma düşüncesinin sıkıntılar yaşatacağı yönündeydi.

Maçtan önce Mina’nın sakatlığıyla gelen şok haber sonrasında maçın sonlarına doğru Mustafa Akbaş’ın ikinci sarı kartla oyundan ihraç edilmesiyle yaşanan çifte şok alınan mağlubiyetten daha çok moralleri bozdu.

Trabzonspor’un oyundaki arzulu futbolunu bilinen savunmasıyla sıkıntılı hale getiren Yeni Malatyaspor’un maçta öne geçmesi sonrasında orta sahadaki kontrollü futbol ev sahibinin saha içindeki dengesini bozarken Teknik Direktör Ünal Karaman’ın Sosa ve Abdulkadir Parmak’ı savunmanın önünden hücum bölgesine değişmeli olarak göndermesi bile Yeni Malatyaspor’un oyundaki dengesini aşağıya çekemedi.

Mustafa Akbaş’ın oyundan atılmasıyla birlikte ev sahibi ekibin aldığı riskler ve baskılı futbol, savunmanın ortasına çekilen Robin’ın yaptığı ikinci Trabzonspor gölünde yapmış olduğu pozisyon hatası iyi başlayan maçın kötü finalinin gerçekleşmesine neden oldu.

Ziraat Türkiye kupasında finale adını yazdırmak için Galatasaray ile tarihinin en anlamlı maçına çıkacak olan Yeni Malatyaspor’un bu maçı kazanması için Trabzonspor maçında oryaya koyduğu futbolun daha olgun hale gelmesi yeterli olabilir.

Kamara ve Biforma gibi çabuk oyuncuları daha etkili hale getirmek için orta sahada görev yapacak oyuncuların oyunun iki yönünü çok iyi kullanmaları gerekecek.

Trabzonspor maçında ligin en çabuk oyuncularına sahip rakibi karşında rotasyonlu kadronun ortaya koyduğu performansın kupa maçının çok farklı bir hale geleceğin gösteriyor.

Lig ve kupa hedefinin tutturulması ligin ilk yarısında yaşanan futbolun belli bir seviyeye yaklaşması bile yeterli olacaktır.

Trabzonspor maçında alınan mağlubiyetin kupa maçına olumsuz yansımasını beklemiyorum.

Alınan skor doğal olarak moralleri bozabilir.

Fakat Erol Bulut’un rotasyonu geniş tutmasıyla farklı mağlubiyetten bahsedenlerin alınan skordan daha önemlisi sahaya yansıyan futbol karşında neler düşündüklerini merak ediyorum.

Artık bütün gözler Galatasaray maçına çevrilmiş durumda.

Mina ve Mustafa Akbaş’ın olmadığı savunmanın ortasında Murat Akça’nın yanında oynayacak olan isim kadar orta sahada görev yapacak futbolcuların performansı maçın ince ayrıntıları arasında yer alacak.

Yazarın Diğer Yazıları