Abdullah Ergün

Yıllar Önce-Yıllar Sonra

Abdullah Ergün

Profesyonel lige çıkma başarısı gösteren Malatya Yeşilyurt Belediyespor’da yönetim anlamında radikal adımların atılmaya başlandığına dair haberler yapılmaya başlandı.

Yıllarca konuşulan bir konuda böylece tartışmaya açılmış oldu.

Bundan sonraki yol haritası nasıl şekillenecek? İşte bütün mesele bu sorunun cevabında.

Günümüzde profesyonel kulüp yöneticiliği noktasında nelerine yapılması gerektiği olmak üzere profesyonel liglerde yer alan kulüplerin artan gelirlere rağmen borç batağında yüzmeleri konularının göreve gelecek olan yeni yönetimin notları arasında yer alması iyi bir başlangıç olacaktır.

44 Malatyaspor ile başlayan ve Yeşilyurt Belediyespor ile devam eden ikinci bir profesyonel takımın Malatya’ya kazandırılması noktasında verilen mücadeleyi unutmamak lazım.

Son düdüğe kadar devam eden şampiyonluk yarışının dışında kalmanın verdiği olumsuz tablonun bu sene son bulması Yeni Malatyaspor’un yeni sezon planlanması açısından da büyük önem taşıyor.

Gelişim liglerinde bütün kategorilerde mücadele eden Yeni Malatyaspor’un bünyesinde bulunan genç futbolcuların artık yetiştikleri yerde profesyonel yaşamlarına devam etmesi gelişimleri içinde büyük önem taşıyacak.

Kulüp bütçesi, kalıcı gelir kaynakları, profesyonel yönetici, sportif direktör, uzun vadede görev yapacak teknik direktör ve tabi en önemlisi tesis sorunu…

Bunarın şu anda kulübün mevcut konumu içinde olmadığı biliniyor. Yeni Malatyaspor stadının zorlu iklim şartlarını da düşünecek olursak iki takım için yeterli olamayacağı biliniyor.

Yazdıklarımızın ışığında zorlu bir süreç Yeşilyurt Belediyespor’u bekliyor. Profesyonel yapıya uygun kadro oluşumu için mevcut kadrodan kaç futbolcunun kalacağı ve bu sayının belli bir seviyenin altında olması saha içinde yaşanacak olan tehlikenin ilk sırasını oluşturuyor.

 Kulüplerin transfer dönemlerinde izledikleri politikaların kulüpleri nasıl sıkıntılı hale getirdikleri biliniyor.

Sadece bizim ülkemize mahsus olan dost-ahbap ilişikleri sonrasında hatır transferlerinin nasıl gerçekleştiğini aklınızdan sakın çıkarmayın.

Kurumsal kimlikten yoksun belli bir siyası oluşum içinde varlığını devam ettirten bazı profesyonel kulüplerin bu konuda kimleri devreye soktukları liglerin devamı ve sonrasında sürekli olarak konuşuluyor.

Futbolun uzağında olan kişilerin bu konular gündeme geldiği zaman birden “futbol uzmanı” kesildiklerine dair mizahi anlatımlara bizzat şahit olan birisi olarak benzer tehlikenin Yeşilyurt Belediyespor’un yakınına hatta can alıcı bölgesine geleceğini düşünüyorum.

Futbolda dün yoktur bugün vardır. Mantığının günümüz versiyonunda geçerlilik payının altlarda kaldığı görülüyor.

Futbolun konuşulduğu her ortamda mutlaka geçmişten bir örnek veriliyor.

Yıllar önce Malatya futbolunda Malatya İdmanyurdu ve Pütürgespor 3. Ligde mücadele etmişlerdi.

Profesyonel çıkma noktasında verilen mücadele sonrasında yaşanan sevinç ve beklentilerin altında kalan performans ve kaçınılmaz son…

O yılların canlı tanıklarının konuyla ilgili anlatacaklarını göreve talip olan ve göreve gelen yöneticilerin dinlemeleri lazım.

Futbolda dünü asla unutmayacaksın. Günümüzde üst liglerde futbol adına yapılan yanlışların bulaşıcı hatalık gibi alt liglere doğru hızlı bir şekilde gelmesi bugün ülke futbolun top yekün içinden çıkılamaz hale gelmesini sağlamış durumda…

Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un başta yönetim modeli ve bütçe noktasında çok dikkatli olması lazım.

Malatya’da yıllar iki profesyonel takımın olması bazı kesimleri rahatsız etmişti.

Benzer düşünce içinde olanların takımın kötü sonuçlar alması halinde günümüz formatına uygun aynı düşüncelerle sezon içinde ortaya çıkacakları dönemlere hazırlıklı olun.

Yazarın Diğer Yazıları