Abdullah Ergün

Yeter ki kriz olsun!

Abdullah Ergün

Milli takımın Portekiz karşısında aldığı mağlubiyet sonrasında yaşananlara hiçte yabancı değiliz!
Gürcistan maçında sadece skor olarak ön plana çıkan takımın, Portekiz maçından sonra Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Teknik Direktör Vincento Montelle ve Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’un ön planda olduğu gelişmeler saha içindeki heyecanın önüne geçti.
Takımın önemli oyuncularından olan Arda Güler’in Portekiz maçında yedekler arasında olmasıyla başlayan kriz, maç öncesi ve maç sonrası yapılan açıklamalarla farklı bir noktaya taşındı.
Gürcistan maçında bireysel olarak bazı futbolcuların performansları galibiyete doğrudan etki yapmıştı.
Arda Güler ve Mert Müldür’ün attığı muhteşem goller günü kurtarmaya yetmişti.
Portekiz maçından önce Arda Güler’in yorgunluk dolayısıyla yedekler arasında olması krizin ilk başlangıcı oldu.
Portekiz’de Christiano Ronaldo ve Pepe gibi turnuvanın en yaşlı oyuncuları yorgunluk kelimesinin çok uzağında milli takım karşısında mükemmel performans ortaya koymalarını kenardan izleyen Vincento Montella, on dokuz yaşındaki Arda Güler’in dört gün sonra oynanacak olan ikinci maça yorgunluk mazeretini ön plana çıkartarak yedekler arasında oturtmasının yankıları hala devam ediyor.
Maçın sonlarına doğru üstelik farklı mağlup durumda olmasına rağmen Arda Güler ve Kenan Yıldız’ı sahaya sürmesi rezaletin ikinci perdesini oluşturuyordu.
Yapılan yanlışların değerlendirme bölümlerinde Yunus Akgün, Barış Alper ve Kerem Akturkoğlu’ndan oluşan hücum hattının bu maçın taktiğinde ön palana çıkması beklentisi yer alıyordu.
Gürcistan maçında attığı golle yabancı medyanın bile şapka çıkarttığı Arda Güler’in Portekiz maçında yedekler arasında olması bizler kadar yabancı medyayı da şaşkına çevirdi.
Yorgunluk mazeretini açıklayan Vincento Montella’ya yaş gününde Mehmet Büyükekşi tarafından hediye edilen pahalı Rolex marka saatin yankıları ve ortaya çıkma şekli halkımız tarafından da benimsenmedi.
Çekya maçında Arda Güler ve ikinci maçta kenarda olan genç oyuncuların ilk onbirde başlamasını bekliyorum.
Portekiz maçında hem kadro tercihi hemde oyun olarak sınıfta kalan teknik heyet yaptığı hatanın diyetini ödedi.
Teknik Direktör Vincento Montella’nın kadroyu yapmadığı yönündeki açıklamalar artık kabul görmeye başladı.
Mehmet Büyükekşi ve Hamit Altıntop’un kadroya müdahale ettiği, Galatasaraylı bazı oyuncuların yurt dışı transferlerinin gerçekleşmesi için ilk onbirde olmaları yönündeki serzenişler ayyuka çıkmış durumda.
Çekya maçında alınacak her türlü skora rağmen ikinci tur kapısından içeri girileceği belli oldu.
Halkımızın Arda Güler’le başlayan Rolex  saat ve Mehmet Büyükekşi’nin sezon içinde yaptıkları hatalarına devam etmesi karşısında kızgınlıkları hala geçmiş değil.

Yazarın Diğer Yazıları