Abdullah Ergün

Yeşilyurt Belediyespor

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde zirve mücadelesi veren Yeşilyurt Belediyespor’un hafta sonu kendi sahasında yapacağı Şanlıurfa Belediyespor maçı hedef maçı olması açısından büyük önem taşıyor.

Zirve yarışında Şarkışla Belediyespor, Dersimspor ve Yeşilyurt Belediyespor arasında geçen mücadelede Şanlıurfa Belediyespor için Yeşilyurt Belediyespor maçı tamam veya devam maçı olacak

Şampiyonluk yarışında mücadele içinde olan takımların birbirleriyle yapacakları maçlar daha da önemli hale geldi.

Yeşilyurt Belediyespor’un iç sahada puan kayıpları yaşamamasının yanı sıra orta sıralarda mücadele eden tamlarla deplasmanda yapacağı maçlarda da galibiyetler alması lazım.

Şu ana kadar oynadığı maçlarda ortaya koyduğu performansla zirvede yalnız kalan Şarkışla Belediyespor’un Dersimspor ve Yeşilyurt Belediyespor ile deplasmanlarda yapacağı maçlar şampiyon takımı da belirleyecektir.

Yeşilyurt Belediyespor’un iç sahada ortaya koyduğu performansın iç saha maçlarında sürpriz sonuçlar ortaya çıkartacağını düşünmüyorum. Dersimspor ve Şarkışla Belediyespor ile yapılacak olan maçlarda alınacak olan galibiyetler bir anlamda zirve mücadelesi veren takımlar karşısında psikolojik üstünlük sağlayacaktır.

Bu ligin kendine özgü kuralları içinde ev sahibi takımların seyirci baskısı sonrasında ortaya çıkan tablo sonrasında alınan galibiyetler olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz yıl aynı ligde zirve mücadelesi veren takımların kendi aralarında yaptıkları maçlarda alınan skorlardan çok saha içi olayları konuşulmuştu.

Yeşilyurt Belediyespor için aynı şeyleri söyleyemeyiz

Yeşilyurtspor Belediyespor ile maçlarını yapmaya gelen deplasman takımları sanki deplasmanlarda yokmuş gibi rahat futbollarını seyirci baskısına maruz kalmadan şehitlerine dönüyorlar.

Bu sezon lig farklı bir yöne gelmiş durumda.

Bu ligin yabancısı olana Şarkışla Belediyespor şu anki görüntüsüyle bir adım önde.

Fakat bu ligin formatına uygun futbol oynayan takımlarla deplasmanlarda yapacağı maçların farklı bir hale geleceğinin de unutamamaları lazım.

Yıllardan beri bu ligi takip eden ve devamlı yazan biri olarak Türkiye liglerinin en zor grubu olan bu grupta özellikle deplasmana çıkan takımlar sadece puanları değil saha içinde yaşananlar sonrasında önemli oyuncularını da kaybediyorlar.

Yeşilyurt Belediyespor’un bu hafta kendi sahasında konuk edeceği Şanlıurfa Belediyespor maçında alacağı galibiyet rakibinin şampiyonluk iddiasını da sonlandıracaktır.

Bunun gerçekleşmesi halinde Yeşilyurt Belediyespor, Şarkışla Belediyespor ve Dersimspor arasında devam edecek olan şampiyonluk mücadelesi bu takımların kendi aralarında yapacağı maçlar ve bazı takımların kendi sahalarında ortaya koyduğu agresif futbolun belirleyici olacağını düşünüyorum.

Yeşilyurt Belediyespor’un sezon başındaki görüntüsünün artık belli bir seviyeye gelmesi, takımın mücadele gücü bu ligin yükünü kaldıracak hele gelmesi açısından büyük önen taşıyor.

Orta sahada görev yapan futbolcuların oyunun iki yönüne yapacakları kaktı, Savunmada Yunus Emre Erhan’ın savunma yükünü azaltacak defansif orta saha oyuncusun yapacakları katkı zorlu maratonun etki alanını aşağıya çekebilir.

Kulübe zenginliği bir başka önemli konu.

Harun gibi bir silahın kadroda bulunması, Ramazan ve Miraç gibi takımın dengesini sağlayan isimlere sahip olunması Hayatı hoca içinde büyük avantaj.

Hücumda güçlü fiziğiyle Cemre’nin bu lige uyum sağlaması ofansif anlamda çok iyi

Her şeyden önemlisi takım bütünlüğü, saha içindeki yardımlaşma ve takım savunması Yeşilyurt Belediyespor’a zorlu maratonda avantajlar sağlayabilir.

Yazarın Diğer Yazıları