Abdullah Ergün

Yeni transferler

Abdullah Ergün

Ara transfer sezonun dün itibariyle sona erdi. Takımların ikinci yarıda belirlenen hedeflere ulaşması için katıma kattıkları futbolculardan nasıl bir katkı alacakları da merakla bekleniyor.

Yeni Malatyaspor’un sezon öncesi kadroda bulunan futbolculara iyi bir oyun kurucu alınması halinde ligin zirvesinde yer almasının daha kolay hale geleceği hep konuşulmuştu.

İlk yarıda alınan başarılı sonuçların temelinde Teknik Direktör Erol Bulut’un takıma aşıladığı “ Takım Savunması” nın büyük katkısı olduğu biliniyor. İlk yarının sona ermesinden sonra takımın önemli oyuncularından olan Sadık ve Khalid’in takımdan ayrılmasıyla Yeni Malatyaspor’un takım kurgusunda büyük boşluklar yaşandı.

Bu takımın atanıyla tutanı konumundaki iki futbolcunun yerine alınacak olan isimlerin gidenlerin yerini aratmaması lazımdı.

Fenerbahçe ile yapılan son lig maçında Mina’nın yanında zorunlu olarak Robin’in görev yapması maç içinde bazı aksaklıklarında yaşanmasına neden oldu.

Murat Akça ve yeni transferlerden Mustafa’nın sakatlıklarının olması Erol Bulut’u mevcut kadro içinde alternatiflere yönelmesini sağladı.

Hücum bölgesinde görev yapman Ömer’in Göztepe maçındaki performansı Fenerbahçe maçında da en uçta görev yapmasını sağlarken, kenar hücum oyuncuları Adem ve Aleksic’in içeriye kat edememeleri ve boş alan bulamamaları Ömer’in de maç içinde kaybolmasına neden oldu.

İstikrarlı kadroya sahip olmanın bazı getirilerinin olduğu biliniyor.

Yeni Malatyaspor’da sistem oyuncularından bazılarının sahada olmamasına rağmen rakipleri karşısında yine baskılı oyun ve son topa kadar oyunun içinde kalınması bu tezin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

Ligin sonun kadar devam edecek olan lig macerasında her maç sonrasında Sadık ve Khalid hep konuşulacaktır.

Transferin son günlerinde takıma katılan Biforma, Bülent ve Kamara’nın olduğu kadroda özellikle hücum bölgesinde büyük bir değişimin yaşanacağını düşünüyorum.

Ligde yer alan takımların hücum bölgesinde en azından iki sprinter özelliğe sahip hücum oyuncuları varken Yeni Malatyaspor’da bu özelliğe sahip oyuncuların olmaması Teknik Direktör Erol Bulut’un bu konuya uygun bir açıklaması medyada yer almıştı.

Biforma ve Kamara ile bu açığın kapatılacağını, Fenerbahçe’den gelen Barış’ın da yeni transfer olarak kabul edileceğini düşünecek olursak Yeni Malatyaspor’un kalan maçlarda hücum aksiyonlarında olumlu değişimler yaşanabilir.

Fenerbahçe maçında savunmanın solunda görev yapan Erkan’ın maç içinde yaşadığı sıkıntıların başında önünde görev yapan Adem’in savunma noktasında beklenen katkıyı yapamaması oldu.

Futbolda takım savunmasının ne kadar önemli olduğu Avrupa liglerinde zirvede olan takımların sahaya yansıtmış olduğu futboldan belli oluyor.

Ligimizin en istikrarlı takımı olan Başakşehir benzer oyun kültürünü sahada hangi futbolcu olursa olsun başarıyla devam ettirmesinin ana nedeni takım bütünlüğü ve savunması noktasına çok iyi performans ortaya koyması yatıyor.

Erol Bulut’unda benzer oyun anlayışını dar bir kadroda yapması ve bunda da başarılı olması, Yeni Malatyaspor’u da bu konuda ligin en dengeli takımı konumunda tutmasını sağlıyor.

Yeni Malatyaspor için ikinci yarı farklı bir kimlikle başlıyor.

Hücum bölgesinde görev yapacak yeni transferlerle değişik bir oyun anlayışı ve hızlı hücuma endeksli futbol bizleri bekliyor.

Biforma, Barış ve Kamara gibi savunma arkasına koşular yapmaya yönelik futbolcuların olduğu üçüncü bölgeye oyun kurucu noktasında takımın önemli oyuncularından Guilherme’nın yapacağı katkıyı merakla bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları