Abdullah Ergün

Yeni tartışma konumuz belli oldu

Abdullah Ergün

Yeni sezonda Yeni Malatyaspor'un başında Sergen Yalçın olacak.

Sergen Yalçın'ın yeni teknik direktör olarak isminin açıklanmasından sonra her teknik direktör tercihinden sonra yaşanan nur topu gibi sorunuzum yine devreye girdi.

Yeni sezonda Sergen Yalçın idaresindeki Yeni Malatyaspor'un başarılı olunamayacağı, Erol Bulut'un yerinin aranacağı düşüncesi daha ilk saatlerden itibaren liste başı oldu.

Erol Bulut göreve geldiği zaman benzer düşünceleri söyleyenlerin Sergen Yalçın hakkında da aynı düşünceleri ortaya koymaları bu şehrin futbolu ne kadar çok bildiklerini(!)  ve ne kadar çok takip ettiklerini gösteriyor.

Erol Bulut'un göreve gelmesinden sonra Yeni Malatyaspor'un kadro yapısında yer alan futbolcuların performanslarının yukarıya taşınmasında ekibinde yer alan yardımcı antrenörlerin de büyük katkısı olduğu haftalar sonra anlaşılmıştı.

Yeni Malatyaspor'un süper lige çıkmasından sonra yaşananların ışığında gelinen nokta için mükemmel tabirini rahatlıkla kullanabiliriz.

Bu ligde tutunmak ve en önemlisi kalıcı olmak o kadar kolay bir iş değil.

Bu işi mütevazi bir bütçe ve kadroyla yürütmek şampiyonluk kadar önemli.

Ligde mücadele eden takımları mali kongrelerde yaşadıkları sıkıntılar gazetelere manşet olurken, büyük takımların UEFA kıskacında yer almaları ve haklarındaki dosyaların UEFA'nın idare binasının kat reyonlarında gezindiği bir ortamda Yeni Malatyaspor'un içinde bulunduğu olumlu tablo takımın daha iyi noktalara geleceğini gösteriyor.

Bunun hayata geçirilmesi için güven tazeleyen yeni yönetimin sağlıklı kararlar alamsı lazım.

Kongreden sonra yapılan ilk toplantıda TFF Bölge Müdürlüğü hizmet binasının yanında bulunan alanın Yeni Malatyaspor'a devri teknik direktör konusundan daha anlamlı hale geldi.

Yıllarca Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan tesislerin daha sağlıklı hale gelmesi için bu tür yeni tesislere de büyük ihtiyaç var.

Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan eski tesisin yıkılarak yenisisin göle bakacak şekilde yeniden inşası Fenerbahçe’nin Topuk yaylasının küçük versiyonu gibi gelir getirici tesis olarak karşımız çıkabilir.

Ligde iyi konumda olmanın getirisine dair çok yazılar yazdım.

Ülkemizde bu tür projelerin hayata geçirilmesi için ligde rahat konumda olmak çok önemli.

Tesis noktasında şanssız kulüpler arasında Yeni Malatyaspor'da bulunuyor.

Yapılacak olan yeni tesislerin gerek bulunduğu mekan gerekse stada yakın olması verilen kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

Sergen Yalçın isminin açıklanmasından sonra yapılan yorumlar ve her kafadan çıkan seslerin aslında yaşanmamsı lazım.

Yeni tesisler noktasında yapılan açıklamalar benim için teknik direktör seçimi ve yapılacak transferlerden daha büyük önem taşıyor.

Eğer ligde kendinize yeni hedefler seçiyorsanız başta tesisleşme ve alt yapı olmak üzere kurumsal kimliğinizi daha yukarıya taşımınız lazım.

Alt kategorilerde sadece göstermelik olsun diye oraya çıkan kulüpler sayı olarak oldukça fazla...

Yeni Malatyaspor'da göreve gelen yönetimin bu konuda daha etkili olmaları ve tesisleşmeyle birlikte bölge taranmasından gelecek yetenekli oyuncuların takıma kazandırılması nokrasında daha etkin rol oynamaları sadece Malatya için değil ülke futbolu içinde kazanç olacaktır.

Artan maliyetler karşında alt yapılarda küçülmeye giden takımlar A takımda yaptıkları hataların bedelini alt kategorilerde küçülmeye giderek hatanın en büyüğünü yapıyorlar.

Yeni Malatyaspor'un Sergen Yalçın tercihliyle beraber alt yapı ve kurumsal kimliği yeni teknik direktörün Beşiktaş'ta futbola başladığı yıllarda Serpil Hamdi Tüzün yapılanmasının bir benzerinin Yeni Malatyaspor'da da uygulanması yeterli olacaktır.

Şehirde Sergen Yalçın hakkında ortaya çıkan düşüncelerin konu başlıklarına paralel değişkenlik göstermesi ve bunun ligin ilk haftasına kadar devam etmesi benim için sürpriz olmaz.

Bu konuda daha öncede benzer tablolar ortaya çıkmıştı.
 

Yazarın Diğer Yazıları