Abdullah Ergün

Yeni sezona hazırlık

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor bu sene beklentilerin üstünde performans göstererek süper ligde kalıcı olma yönünde iyi bir adım attı.

Son haftalarda alınan sonuçlarla beraber takımın yeni sezon yapılanmasına yönelik saha içi ve dışında yaşananlar yeni sezon yapılanması için büyük önem taşıyor.

Ligde haftalar önce rahat konuma gelinmesine rağmen başta Teknik Direktör Erol Bulut olmak üzere diğer konu başlıklarında halen net şeylerin ortaya çıkmaması endişe veriyor.

Kulüp Başkanı Adil Gevrek takımın başına Erol Bulut’u getirerek  teknik drektör konusunda büyük bir iş çıkardı.

Başakşehirspor kulübünün kurumsal kimliği ve Abdullah Avcı gibi bir teknisyenin yanında görev yapması Yeni Malatyaspor’un yeni sezonda da görevde kalması halinde Yeni Malatyaspor’un saha içindeki başarısı daha yukarıya çıkabilir.

Bunun gerçekleşmesi için bu sene iyi iş çıkacak futbolculardan oluşan iskelet kadronun yenis ezona taşınması lazım.

Trasnfer döneminde Yeni Malataysporlu g,fubtolcualra trasnfer tekliflerinini gelmesine hazılıklı olun.

Kaleci Ertaç’ın Fenerbahçe,Azubike’nin de Galatasaray ile adlarının anılmasını normal karşılamak lazım.

Erol Bulut’un göreve gelmesinden sonra iyi bir istikrar yakalayan Murat Yıldırım’ında trasnfer döneminde sıkça konuşulacağını dünüyorum.

Yeni Malatyaspor yönetim kurulunun bu tehlikelere karşı şimdiden bazı futbolcuların takımda kalmalarına yönelik çalışmaları sonuçlandırmaları lazım.

Dia,Barazite gibi yüksek maliyetli futbolculardan beklenen verimi alamayan Yeni Malatyaspor’un bu futbolcualardan bir şekilde kurtulması transfer başarıları arasında yer alacaktır.

Maç sayısı ve perfomans noktasında beklentileri veremeyen bu futbolcuların takım bulma şansının çok zor olacağını düşünüyorum.

Bir başka sorun ise ara tranferde takıma katkılan Gilberto ve Doria’ın kiralık olmaları ve görev aldıkları maçlardaki perfomanslarının yenı sezon için yeterli olamayacağı...

Saha içinde olduğu kadar saha dışında da artık radikal kararların alınması lazım.

Bu ligden Gençlerbirliği gibi bir takım küme düşüyorsa bundan ders çıkartılması lazım.

Süper ligde kurumsal kmlik ve sağlıklı alt yapı modelini en iyi uygulayan takım olan Gençlerbirliği’nın küme düşmesi ligde büyük takımların haricinde kalan takımları endişeli hale getirmiş durumda.

Ligde son haftaya girilirken Yeni Malatyaspor’un bütçe olarak çok üstünde yer alan  takımlar bile son haftaya sıkıntılı giriyorlar.

Böyle bir tablo karşısında sezonu çok iyi yerde tamamlayan Yeni Malatyaspor’un kurumsal kimliğini daha yukarıya taşıması lazım.

Bu konuda devamlı yazılar yazılmasına rağmen halen somut adımların atılamamasını da anlamak çok zor.

Ligde rahat konumda olan takımların lig bitmeden önemli kararlar almasıve transfer çalışmalarına erken başladıklarına dair haberleri sıkça okuyoruz.

Bu takımlar arasında Yeni Malatyaspor’un yer alması için her şey hazır.

İlk olarak Teknik Direktör Erol Bulut ile uzun vadeli bir sözleşme ve Erol Hocanın başta transfer olmak üzere diğer konu başlıklarıyla ilgili taleplerini hayata geçirmek yeterli olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları