Abdullah Ergün

Yalnız kaldılar

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde müthiş bir seri yakalayan Şarkışla Belediyespor büyük bir avantaj elde etmiş durumda.

Son olarak kendisi gibi zirve mücadelesi veren Yeşilyurt Belediyespor’u da yenen Sivas temsilcisi artık mutlu sona çok yakınlaştı.

Dersimspor, Şanlıurfa Belediyespor ve Yeşilyurt Belediyespor ile verdikleri mücadelede kendi sahasında İlk olarak Dersimspor’u daha geçtiğimiz hafta da Yeşilyurt Belediyespor’u mağlup eden Şarkışla Belediyespor hafta sonu kendi sahasında Şanlıurfa Belediyespor’ da konuk edecek olan Şarkışla Belediyespor bu maçtan da galip ayrıldığı taktirde zirvede tamamen yalnız kalacak.

Türkiye liglerinin en zor grubunda Şarkışla Belediyespor büyük bir başarıya imza atmış durumda…

Sezon başı kulüplerin transfer politikalarının zirve yarışının içinde olacak takımların hamlelerine bağlı kalındığı sezonlar devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyespor, geçmişte de iddialı kadrolar kurarak hep zirve yarışının içinde yer almıştı.

Bu sezon benzer tablonun devam etmesini bekliyorduk.

Şanlıurfa Belediyespor ve Dersimspor’un sezon başında iddialı olmalarını bekleyenler kocaman bir Şarkışla Belediyespor sürpriziyle karşılaştılar.

Bu lige 10 maçta 10 galibiyet almak hiçte kolay bir şey değil.

Ortaya çıkan tabloya baktığımız zaman Şarkışla Belediyespor’ un bu saatten sonra ligi zirvede tamamlayamaması için çok büyük sürprizlerin yaşanması lazım.

Ligin ikinci yarısında Dersimspor, Şanlıurfa Belediyespor ve Yeşilyurt Belediyespor ile deplasmanlarda yapacağı maçlarda yaşayacağı puan kayıpları belki ligin ikinci yarısında zirve mücadelesi veren takımların umutlarını devam ettirebilir.

Şu anda oluşan tablo karşısında Sivas temsilcisi ligi zirvede bitirecek gibi gözüküyor.

Bölgesel amatör liglerde şimdiye kadar oynanan maçlar içine en büyük başarı kendilerine ait.

Yeşilyurt Belediyespor zorlu deplasmanda puan çıkartmış olsaydı ligin seyir zevki devam edecekti.

Yeşilyurt Belediyespor’ un Şanlıurfa Belediyespor ile yaptığı maçta ortaya çıkan futbol bu ligin çok üstündeydi.

Şarkışla Belediyespor’u izleme şansımız olmadı. Bu ligde şimdiye kadar yaşanmamış bir başarıya imza atmış durumdalar.

Puan sıralamasında ortaya çıkan tablo onları kalan maçlarda olumlu yönden daha ileriye taşıyacaktır.

Eğer Şarkışla Belediyespor 3. Lige çıkarsa Sivasspor ve Sivas Belediyespor’dan sonra üçüncü bir profesyonel takıma sahip olacak olan Sivas futbolu bölgede daha aktif hale gelecektir.

Günümüzde profesyonel takımlara sahip illerde yaşanan olumlu değişimlerin o ili ekonomik olduğu kadar sosyal yaşantı bakımından da farklı bir noktaya taşıdığı biliniyor.

Yıllarca Malatya’da ikinci bir profesyonel takımın olması yönünde yapılan konuşmalar ve yazıların ne kadar yerinde olduğu birden fazla profesyonel takıma sahip olan illerde yaşanan olumlu gelişmelerin ışığında ne kadar doğru olduğu bir kez daha belli oldu.

Yıllarca şampiyonluk yarışının içinde olan Yeşilyurt Belediyespor’ un bundan sonraki süreçte bünyesinde bulunan genç futbolcuların daha çok süre alacağı maçlarla yeni sezonun hazırlıklarına başlaması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları