Abdullah Ergün

Umuda Yolculuk Başlıyor

Abdullah Ergün

Yarın Çorumspor ile Ankara’da karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor’un Bolu’da yaptığı ara kampı sona erdi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in girişimleri sonrasında kampa giden Yeni Malatyaspor’un yarınki maçta geride kalan maçların aksine farklı bir oyun ortaya koyması bekleniyor.
Lig öncesi yapılması gereken hazırlık kampından mahrum olarak maç haftasında bir araya gelen futbolcuların oynadıkları maçlarda rakipleri  karşısında hem fiziksel hemde mental altında kalmaları normal karşılandı.
Teknik Sorumlu Murat Uçkun’un Erzurumspor maçından sonra yaptığı açıklamalar, yaşanan sıkıntıların birinci ağızdan gündeme taşınması bazı yerlere mesaj niteliği taşıyordu.
Malatya’da yapılan çalışmalarda görüntü vermeyen Kulüp Başkanı Adil Gevrek ’in Bolu kampının son gününde ortaya çıkması kampın en ilginç görüntüsü oldu.
Gençlerden kurulu takımın bundan sonraki süreçte rakipleri karşısında başarılı olması için saha içindeki mücadeleyi yukarıya taşıması için kısa süreli yapılan kampın getirisini iyi değerlendirmesi lazım.
Takımın tecrübeli oyuncuları arasında yer alan Abdulsamed, Cengizhan ve Nuri Fatih’in oyunda daha çok sorumluluk almaları lazım.
İlk iki maç sonrasında yaptığı kurtarışlarla adından söz ettiren Abdulsamed’in anlık form performansının lig sonuna kadar devam etmesi halinde “farklı yenilgilere hazırlıklı olun” açıklamasını yapanların moralini bozabilir.
Takım savunmasıyla saha içindeki doğruları hayata geçirmeye çalışan Yeni Malatyaspor’un rakip kalede pozisyon bulması için yardımlaşmayı etkin hale getirmesi yeterli olacaktır.
Ligde yer alan takımların kadro zenginliklerinin yanında ekonomik anlamda da iyi görünmeleri ligin anlık görüntüsünü ortaya çıkartıyor.
Yeni Malatyaspor’da işlerin iyi gittiği sezonlarda defalarca yazdığım” Alt yapıyı ihmal etmeyin” uyarılarına rağmen haftalık başarıların peşinde koşanlar bugün, Yeni Malatyaspor’un adını dahi anmıyorlar.
Alt Yapı Sorumlusu Levent Doğandemir ve antrenörlerin büyük fedakarlıklarıyla gelişim liglerine katılan futbolcular Yeni Malatyaspor’un kadro sayısının tamamlanasına en büyük katkıyı yaptılar.
Bu takımın sezon sonunda  lig sıralamasında alacağı derecenin sorumluları yaşanan bütün zorluklara rağmen mücadeleyi elden bırakmayan futbolcular olmayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları