Abdullah Ergün

Umuda Yolculuk Başlıyor

Abdullah Ergün

Süper ligin başlamasıyla start olan ülke futbolunda ilk kaos Yeni Malatyaspor ile başladı. Depremlerden sonra hakları saklı kalmak şartıyla ligden çekilen Yeni Malatyaspor’un TFF 1. Ligdeki yolculuğuna devam etmesini bekleyenler Adil Gevrek’ in sezon öncesi yaptığı açıklamalarla kısa süreli şok yaşadılar.
Transfer yasağının gelmesinden sonra bütün umutları tükenen Yeni Malatyaspor’ da klasik Adil Gevrek manevralarından birisi daha sahne aldı!
Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde, takımın bu sezonda ligden çekilmesi yönünde Mehmet Büyükekşi ‘den onay alan Adil Gevrek, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçimi kazanmasıyla Yeni Malatyaspor’un alt liglere doğru sürecek serüveni de devreye girmiş oldu.
Federasyonun aldığı karar sonrasında ilk maçına çıkmayan Yeni Malatyaspor’un bir alt lige düşmesi için Erokspor maçı bekleniyordu.
Başakşehirspor tesislerinin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme şanını yakalayan Adil Gevrek, Cumhurbaşkanı’nın “ Yeni Malatyaspor için gerekenlerinin yapılması yönündeki açıklamasından sonra küme düşme maçı olan Erokspor maçının ertelenmesiyle Yeni Malatyaspor’un yönetmelikler gereği lige devam etme durumu ortaya çıktı.
Hafta sonu Şanlıurfa’da oynanacak olan Keciörengücü maçına geçtiğimiz sezon bazı takımlarda kiralık olarak forma giyenlerle birlikte alt yapıda maçlarını oynayan genç oyunculardan kurulu bir kadro Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun yönetiminde ilk defa bir araya gelerek umuda yolculuğun başlangıcını başlattılar.
Alt Yapı Sorumlusu Levent Doğandemir ve bir avuç antrenörlerle yıllardan beri alt yapıda büyük bir özseviyle genç futbolcuları bugün yaşanan sıkıntılara karşı hazırlayan ekip, övgünün en büyüğünü hak ediyorlar.,
Pazar günü oynanacak olan maçta rakibine göre daha dezavantajlı durumda olacak olan Yeni Malatyaspor’un ilerleyen haftalarda rakipleriyle arasındaki fizik ve kondisyon farkının eşit hale gelmesi hallinde ligin kaderini değiştiren sürpriz sonuçlar alınabilir.
Orduzu Pınarbaşı’nda yapılan çalışmaların maç haftasına uygun çalışma ortamının uzağında, Murat Uçkun ve ekibinin mental olarak futbolcuları maça hazırlama mücadelesinin saha içine nasıl yansıyacağını bende merak ediyorum.
Ligi takım edenlerin ortak beklentileri Keçiörengücü maçında her haliyle rakibinin gerisinde kalacak bir Yeni Malatyaspor’un sahada olacağı yönünde…
Yeni Malatyaspor için lig yeni başlıyor.
İlk maçta saha çıkmamanın faturası ağır oldu.
Alınan hükmen mağlubiyetin yanında 3 puan silme kararı mental olarakta genç futbolcular özerindeki yükü daha sıkıntılı hale getirdi.
Umuda giden yolculukta genç futbolcuların lig yolculuğunda rotayı nasıl yönlendireceği merakla bekleniyor.

Yazarın Diğer Yazıları