Abdullah Ergün

UEFA mesajı verdi

Abdullah Ergün

Liglerimizde heyecan futbol kalitesinin çok gerisinde kalmasına rağmen devam ederken UEFA’dan gelen açıklamalar moralleri bozdu.

Lig şampiyonumuz Galatasaray şampiyonlar ligi macerasına devam ederken UEFA’dan gelen açıklamalar sonrasında yazılanların eşliğinde 3 yıl Avrupa kupalarından men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda.

Sadece Galatasaray değil şu anda şampiyonlar liginde mücadele den bazı takımlarda benzer tehlikelerle karşı karşıyalar.

Peki, biz bu hale neden geldik?

Transfer döneminde takıma kazandırılan yabancı futbolculara ödenen paralar ve daha sonra alacakları için UEFA’ya başvuran yabancılar yüzünden kulüplerimizin başı beladan kurtulmuyor.

Bu işi akıllıca yapan kulüp sayısı bir elin parmaklarını geçmezken 3 büyük kulübünde aralarında olduğu diğer kulüpler UEFA’nın bu konularda net kararlı olduklarından habersiz hala hata üstüne hata yapmaya devam ediyorlar.

Yapılması gerekenin günü birlik sonuçlara göre teknik direktörlerin gönderildiği, yönetimlerin yaşanan başarısızlıklardan sonra değiştiği değil, hedefleri ve planları olan yönetimlerin iş başında kalması gerekiyor “Öncelik kulüplerin profesyonel ellere teslim edilmesi ve gelirlerin olabildiğince maksimize edilmesi olmalı.

Profesyonel kulüpler verdikleri saha içi mücadeleler kadar saha dışında sürekli ve kalıcı gelir kaynaklarını oluşturmak için arayışlarına devam etmekteler. Günümüzde gelir- gider tablosunu oluşturamayan veya bir başka deyişle ayağını yorganına göre uzatamayan kulüplerin yaşadığı sıkıntılar karşımızda canlı olarak duruyorlar.

Son yıllarda artan sıkıntılar beraberinde çeşitli sorunlarda getiriyor. Bunun denetimini yapan UEFA kulüplerin attığı her adımı yakından takip ediyor. Bu tehlikeye karşı Profesyonel takımların günü kurtarmak adına yaptıkları icraatları artık rafa kaldırmaları lazım. Alt yapısını tam oluşturmayan, ekonomik dengeleri sağlayamadan gelen başarıların ileride kulübe aktaracağı negatif görüntülerden uzak o anki başarının getirdiği suni mutluluklar yerini daha sonra acı bir tabloya bırakıyor.

Galatasaray kulübünün şampiyonlar ligi maçları devam ederken yapılan açıklamalardan sonra maçlara nasıl motive olacakları da bir başka önemli sorun.

Grupta ilk iki iddiası devan eden temsilcimizin bundan sonraki sürekte işi hiçte kolay değil.

Bugün Galatasaray yarın diğer büyük kulüpler ve sonra diğerleri…

Bu iş hiçbir zaman bitmeyecek.

Kulüp yöneticileri profesyonel kadronun olduğu yerde profesyonellik yönetim sistemini tam olarak yerleştirmediği sürece bu uygulamalar ve yaptırımlar hiç eksik olmayacak.

Şimdi Galatasaray kulübü içinden bulunan çıkmazdan kurtulmak için büyük mücadele verirken aklımıza Şike kumpası süresinde Fenerbahçe ile ilgili olumsuz haberleri UEFA’ya gönderenler bugün yaşananlar karşısında neler düşünüyorlar acaba…

Biz kendi içimizde birbirimizi yediğimiz sürece UEFA yaptırımları ve tehditleri devam edecektir.

Yazarın Diğer Yazıları