Abdullah Ergün

Teşekkürler Khalid Boutaib

Abdullah Ergün

Ara transfer döneminin başlamasıyla birlikte kulüpler ihtiyaçları olan yerler için gerekli takviyeleri yapmaya başladılar.

Yeni Malatyaspor'un ara transferde sıkça konuşulmasının ana nedenlerinin başında savunmanın önemli ismi Sadık isminin ulusal medyada sürekli yer alması geliyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kadrolarına katmak için büyük uğraş verdikleri Sadık için artık İstanbul yolu gözüküyor.

Herkes Sadık transferini konuşurken, Yeni Malatyaspor'un hücumdaki etkili ismi Khalid, Mısır'ın Zamalek takımına transfer oldu.

İlk yarıda ortaya koyduğu futbol ile takıma büyük katkı yapmasına rağmen eleştirilerden kurtulamayan golcü futbolcunun takımdan ayrılması Yeni Malatyaspor için büyük kayıp oldu.

"Her futbolcunun bir bedeli vardır. Yanı hiç bir futbolcu takımın üstünden değildir." düşüncesinin son örneği Khalid oldu.

Yeni Malatyaspor'a geldiği günden itibaren Yeni Malatyaspor'un sadece hücum noktası için değil takım savunmasına da büyük katkı yapan Khalid için şimdilik Türkiye defteri kapandı. Yeni Malatyaspor'a geldiği günden itibaren büyük katkı yapan gölcü futbolcu her türlü övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

Khalid'in yerine şimdi iyi bir hücum oyuncunun alınması gerekiyor. Golcü futbolcu için Yeni Malatyaspor'a ödenen transfer ücretinin çok üstünde takıma katılacak olan golcü futbolcu transferinin gerçeklemesi halinde ortaya çıkan tablo çok konuşulabilir.

Şu anda takımda Khalid'in görev yaptığı hücum bölgesi için Eren dışında futbolcu bulunmuyor.

Yerli futbolcu transferleri noktasında yaşanan sıkıntılara baktığımız zaman golcü futbolcu transferinin yurt dışından yapılacağı görülüyor...

Ara transfer dönemlerinde yapılan transferler takımlar için büyük risk taşıyor. Görev yaptıkları takımlarda problem yaşayan, takımların oyun sistemine uyum sağlayamayan ve kadroda kendine yer bulamayan futbolcuların ilk sıralarda yer aldığı ara transfer dönemi bu konulardan dolayı sıkıntılı süreç olarak tanımlanıyor.

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Burak ve Onur, Fenerbahçe'de aynı kaderi paylaşan Ozan, Atıf, Volkan ve Dirar isimleri ara transfer döneminin yaklaşmasıyla birlikte ön plana çıkan isimler oldu.

Bunun yanı sıra özellikle büyük kulüplerin savunmada sıkıntı yaşamalarından dolayı savunmaya yapacakları takviyeler bütün okları Yeni Malatyaspor'un savunmadaki ismi Sadık Çiftpınar'a yönelmesini sağladı

Hafta sonuna kadar Sadık'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinden birinin yolunu tutması Yeni Malatyaspor'un bu sene ortaya koyduğu performansının ne kadar etkili olduğunu gösterecek.

Yıllarca Gençlerbirliği ve Gaziantepspor'un yaptığı benzer uygulamalar şimdilerde Yeni Malatyaspor tarafından devam ettiriliyor.

Yeni Malatyasporlu futbolculara transfer tekliflerinin gelmesi güzel. Fakat başarılı olan kadroda yer alan oyuncuların takımdan ayrılmasıyla yaşanacak olan sıkıntıların kısa sürede ortadan kalkması için takıma katılacak olan isimlerin bir an önce hazırlık kampına katılmaları lazım.

Son iki sezonda transfer noktasında iyi bir ivme yakalayan Yeni Malatyaspor'da ara transferde takıma katılacak futbolcuların uyum sorununun aşağıya çekilmesi için hazırlık kampına kadar transfer konularının çözülmesi lazım.

Yazarın Diğer Yazıları