Abdullah Ergün

Tekrar başa sardık

Abdullah Ergün

Ulusal futbol takımımızın çiçeği burnundaki Teknik Direktörü Şenel Güneş, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Arnavutluk ve Moldova maçlarının aday kadrosunu açıkladı. Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz, uzun bir arada sonra ay-yıldızlı takıma çağrıldı.

Haberin genel görüntüsüne baktığımız açıklanan aday kadronun büyük ses getireceğini düşünülenler yanılmadılar.

Büyük umutlarla milli takımın başına getirilen Lucescu’nun takımdan gönderilmesinden sonra göreve gelen Şenol Güneş ayağının tozuyla aday kadroya Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu ve Burak’ı çağırması büyük yankı uyandırdı.

Lucescu’yla beklenen başarıyı yakalamayana ulusal futbol takımımızın son maçlarda özellikle Avrupa’da futbol yaşamlarına devam eden lejyoner futbolculardan oluşan kadroyla maçlara çıkmasından sonra bu kadro için herkes  “ geleceğin takımı” yakıştırmasını yapmıştı.

Şenol Güneş’in Türkiye Futbol Federasyonuyla yaptığı anlaşma sonrasında Beşiktaş'ı da sezon sonuna kadar çalıştıracağı ve bu süre içinde bu iki görevi en iyi şekilde yapacağı sonucu da böylece ortaya çıkmış oldu.

Uzun bir aradan sonra Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Burak YıImaz'ın kadroya dahil edilmesi ligimizin ne kadar kaliteli (!) olduğunu gösteriyor.

Her büyük turnuva öncesi beyaz temiz bir sayfa açan Futbol Federasyonu alınan başarısız sonuçlar sonrasında başta teknik direktör değişikliği olmak üzere radikal kararlar alma noktasında hiç sıkıntı yaşamıyorlar.

Lucescu'yu milli takımın başına getiren düşüncenin alınan başarısızlık sonrasında yeni bir sayfa açılması için ikinci kez Şenol Güneş tercihiyle Avrupa Futbol Şampiyonasına yeni umutlarla girmeyi arzuluyor.

Lucescu'yla elde edilen başarısızlık sonrasında yıllarca milli formayı giyen Emre Belözoğlu, Arda Turan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Burak Yılmaz ve Caner Erkin'in artık milli takım misyonunu tamamladığını, bunların yerine genç futbolcuların kadroya dahil edileceğini söylemelerine rağmen Şenol Güneş'in açıkladığı aday kadroda aynı isimlerinden bazılarının olması" geleceğin milli takımı oluşturuyoruz" söylemlerini açıklayanlar acaba bu tablo karşısında neler söyleyecekler.

Aday kadroya Caner Erkin ve Arda Turan'ın da alınması gerekiyordu.

Maden böyle bir tercih yaptınız geride kalan futbolcuları da çağırıp Türk halkına güzel bir nostalji yaşatabilirdiniz.

Aslında Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu şu anki form durumlarıyla milli formayı sonuna kadar hak ediyorlar.

Görev verilmesi halinde en iyisinin sahaya yansıtacaklarına yürekten inanıyorum.

Benim tepkim her turnuva sonrasında yaşanan olumsuz tablo sonrasında başta Futbol Federasyonu ve teknik sorumlu olmak üzere diğer yetkililer " önümüzdeki turnuvada yenilenen genç bir jenerasyonla mücadele edeceğiz" açıklamaları oluyor.

Ülke dışında futbol yaşantılarına devam eden lejyoner futbolcularla bu iş sağlıkla hale getirilebilir.

 Metre kareye 5 yabancı futbolcunun düştüğü(!) süper ligimizde yerli oyuncu noktasında yaşanan sıkıntıların ana temasını yabancı futbolcu serbestliğini getiren Yıldırım Demirören ve dönemin Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim oluşturuyor.

İşin en ilginç yanı ise şu anda Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim'in lig serüveninde bazen 11 yabancı futbolcuyla sahada yer alan Galatasaray'ın başında olması geliyor.

Biz bu kafayla gitmeye devam ettiğimiz sürece her büyük turnuva öncesinde ve sonrasında ortaya çıkan olumsuz tabloyu daha çok yaşayacağız.

Özel maçlarda milli takıma çağrılan genç futbolcuların resmi maçlarda aday kadroya çağırılmamaları onların yerine yıllarca bu formayı giyen tecrübeli futbolcuları kadroya davet etmek sadece bize özgü bir durum.

Zaman kaybetmeden Arda Turan ve Caner Ekin'i de kadroya davet edin de bu iş bitsin.

Yazarın Diğer Yazıları