Abdullah Ergün

Tedirgin bekleyiş devam ediyor

Abdullah Ergün

Mali tablolar yüzünden transfer yapma konusunda sıkıntı yaşayan kulüplerin lige az bir zaman kala nasıl bir yol haritası izleyeceklerini merek ediyorum.

Bu kulüpler içinde yer alan Yeni Malatyaspor'un şu ana kadar izlediği transfer politikasının şehirde oluşturduğu tablonun lige etkisi nasıl olacak konusunda değişik görüşler ortaya çıkmış durumda.

"İdeal kadro" yakıştırması başlığı altında Cissokho ve Aytaç değişimleri ortaya çıkan tablonun o kadar sıkıntılı olmadığını gösteriyor.

Aytaç'ın yerine transfer edilen Aleksis'in ideal kadro oluşumu için iyi bir transfer olduğu biliniyor.

Ancak Cissokho'nun sürpriz bir şekilde takımdan ayrılması büyük bir kayıp olarak değerlendirilmeli. Pereria'nın da benzer bir şekilde takımdan ayrılıp tekrar yönetimle yaptığı görüşmeler sonrasında takımda kalması olumlu bir gelişme.

Ligin başlamasına artık çok az zaman kaldı. Cissokho'nun yerine mutlaka iyi bir oyuncunun transfer edilmesi lazım.

Buğra ile bu işin olacağını düşünenlerin iyi niyetlerine katılmak istiyorum.

Geçen sezon savunma noktasında iyi bir performans ortaya koyan Yeni Malatyaspor'un bu bölgede sıkıntı yaşamamasının nedenlerinin başında Cissokho'nun tecrübesi ve stoperleri rahatlatan kademe anlayışı geliyordu.

Chebake, Mina, Sadık ve Cıssokho dörtlüsü ligin en dengeli ve rakiplere en az pozisyon veren savunma kurgusu olarak hatırlanacaktır.

Bu sene ligin zorluk derecesi daha yukarıya çıkacaktır. Mina, Sadık ve Chebeke'nin sakatlık ve cezalı durumlar konusunda sıkıntılar yaşamaması halinde geçtiğimiz yıl savunma noktasında ortaya çıkan görüntüler tekrar yaşanabilir.

Savunmanın soluna tecrübeli bir oyuncun takıma dahil edilmesi her şeyi daha iyi hale getirebilir.

"Transfer konusunda çok geç kalındı"söylemleri en çok Erol Bulul işin geçerli.

Lige az bir zaman kala halen ideal kadronun oluşumu ve takıma katılacak olan yeni tarsnferlerin lige kadar hazır hale gelmesi noktasında yaşadığı endişelere takılıyorum.

Son yıllarda artık moda haline gelene" bekle-gör" politikası izleyen kulüplerin son ana kadar bu düşünceye sahip olmaları teknik adamları zor durumlara düşürüyor.

Yeni Malatyaspor'un hazırlık kampında yaşanan sakatlıklar, transfer konusunda yaşanan gerilimin dozunu da yukarıya taşıyor.

Ligin ilk haftalarındaki zorlu maç trafiğine baktığımız zaman Erol Bulut'un haklı isyanına katılmamak elde değil.

Transferde süregelen belirsizlik ve sonrasında kulüp başkanı Adil Gevrek'in yaptığı açıklamalar ortamı daha da germiş durumda.

Mali tablolar karşısında sıkıntılı hale gelen kulüplerin transfer konusunda B planlarını halen hayata geçirememeleri her kesimi tedirgin hale getirmiş durumda.

Teknik direktörlere verilen sözler arasında ilk sırada yer alan takviyeler noktasında halen devam eden belirsizlikler karşında teknik adamların halen görevde kalmaları yöneticilerin transfer konusunda yaptıkları hatalara da katkı yapıyor.

Her transfer döneminde yerine getirilemeyen sözlerin kulüpler üzerinde oluşturduğu olumsuzlukların olduğu lig öncesi günleri yaşıyoruz.

Bu saatten sonra teknik direktörlerin artık" hangisi olursa olsun yeter ki kadro sayısına ulaşacak transferlerin yapılması "yönündeki serzenişleri karşısında yaşanacak olan son dakika transferlere hazır olun.

Yazarın Diğer Yazıları