Abdullah Ergün

Tam zamanı

Abdullah Ergün

Ligde sıkıntılı bir ortamın çok uzağındaysanız iyi gidiyor demektir. Bu olumlu tabloyu daha aktif hale getirmek için önemli kararların alınıp hayata geçirilmesi lazım.

Yeni Malatyaspor’un Erzurumspor karşısında ideal kadro yapısında çok önemli konuma sahip bazı oyuncularından yoksun olmasına rağmen maçı geriden gelip kazanması bu takımın artık ligin denge unsuru takımı olduğunu da tescillendi.

Puan sıralamasında bulunulduğu konum ve mütevazi kadronun ortaya koyduğu futbol ve bazı futbolcuların hala eleştirilerden nasibini almaları karşısında artık ne yazacağımı şaşırdım.

Süper ligde yer almanın bile ilin genel tablosuna büyük katkılar yaptığını yazmaktan bıktım.

Alt liglerin çilesini çekenler bu ligin kıymetini çok iyi biliyorlar.

Şu anda amatör kümede mücadelesine devam eden Malatyaspor’un süper ligde şaşaalı günler yaşadığı dönemlerde ortaya çıkan bahar havasının getirisini iyi kullanmakla alakalı onlarca yazı yazdım.

Büyük takımlar karşısında alınan başarılı sonuçların sadece o haftayı kurtardığını artık kurumsal kimlik ve transferlerde sıfır hataya yönelik çalışmalara başlanılmasını da yazmıştım.

Yazdıklarımız sadece gazetelerin sayfalarında kaldı.

Görkemli sezon açılışları, başta transfer olmak üzere karşılığı olmayan harcamalar sonrasında mahkeme kapılarına kadar düşen yöneticiler ve amatör kümede mücadele eden Efsane Malatyaspor…

Yeni Malatyaspor ’da son yıllarda futbol adına doğru işler yapılıyor.

Takımın başında Türk futbolunu yakından tanıyan bir teknik direktör ve sportif direktör var.

Sezon başında yapılan anlaşmanın kaç yıllık olduğuna bakılmaksızın Erol Bulut ile uzun vadeli bir anlaşma yapılmasının Malatya futboluna büyük katkı sunacağını da yazmıştım.

Bugün süper ligde büyük bütçelere rağmen başarılı olamayan ve alt sıralarda yer alan takımlara karşın Yeni Malatyaspor ligin en dengeli futbol oynayan takımlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Gelinen noktayı takdir etmek lazım. Kadroda bulunan futbolcuların ortaya koyduğu mücadele, yardımlaşmaya dayalı sistemi başarıyla uygulayan oyuncu grubu, Teknik Direktör Erol Bulut, Sportif Direktör Ali Ravcı şapkadan tavşan çıkarmaya devam ediyorlar.

Kulüplerin içinde bulundukları ve herkes tarafından bilinen sıkıntıların Yeni Malatyaspor’dan uzak kalmasına neden olan doğru işlerin sayısı oldukça fazla.

Ligde takım savunması noktasında en tepede yer alan Büyükşehir takımıyla birlikte Yeni Malatyaspor ‘da bulunuyor.

İlk yarının bitmesine az bir zaman kala ortaya çıkan tablo bazı takımları kıskandıracak hale getirmiş durumda.

İkinci yarının ilk haflarında alınacak olan puanlarla daha rahat bir ortamın ortaya çıkması halinde Malatya’da şimdiye kadar gerek saha içinde gerekse saha dışında yapılmamış olan devrim niteliğindeki kararların uygulanmasına geçilmesi lazım.

Alt yapıdan gelen genç futbolcuların maçlarda alacakları süre kadar ara transferde takıma katılacak oyuncalarla bi şekilde yeni sezonunun kadro yapılanmasında alınacak olan kararlar sonrasında her şey daha da olumlu hale gelebilir.

Bundesliga’da Bayern Münih takımı ara transferde takıma kattığı futbolcularla yeni sezonu beklemeden transferlerini yaparak kadroya katılan futbolcuların yeni sezonda yaşayacakları olası uyum süresini ikinci yarıda kullanarak yeni sezona daha hazır hale geliyor.

İngiltere Premier ligde yer alan bazı takımlarda benzer uygulamaları yaparak yeni sezona daha rahat halde geliyorlar.

Yeni Malatyaspor için şu anda ortaya çıkan tabloyu daha yukarıya taşımak için başta Teknik Direktör Erol Bulut ve Sportif Direktör Ali Ravcı’nın bu konular hakkındaki düşüncelerinin takımı yeni sezonda daha da etkili hale getireceğini düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları