Abdullah Ergün

Takım Savunmasına Devam

Abdullah Ergün

Pazar günü deplasmanda Erzurumspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor’un Keçiörengücü maçında ortaya koyduğu futbolun bir haftalık olgunlaşmış haliyle sahada yer alması bekleniyor.

Son anda lige katılma kararı alan Yeni Malatyaspor’un aldığı kararın diğer takımlar üzerindeki etkisinin puan olarak getirisinin konuşulduğu maç haftasında sarı-kırmızılı takımın Keçiörengücü maçındaki dirençli futbolu karşısında düşüncelerinde değişimi gittikleri konuşuluyor.

Kendi sahasında Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak olan Erzurumspor’un hafta içi yaptığı çalışmalarda Teknik Direktör Hakan Kutlu’nun Yeni Malatyaspor’un Keçiörengücü maçı karşısında ortaya koyduğu futbolun kendilerine sıkıntı yaratacağını, bu konuda futbolcularına gerekli uyarılarda bulunduğuna dair haberler sosyal medyada yer alıyor.

Erzurumsporlu futbolculardan bazılarının Keciörengücü-Yeni Malatyaspor maçını izleme gereğini bile duymadıklarını, bununda ana nedeninin hazırlık kampı yapamayan ve maç haftası başında bir araya gelen oyuncu grubunun kendilerine fazla sorun yaratmayacağı düşüncesinde olduklarını düşünüyorum.

Teknik Sorumlu Murat Uçkun’un Erzurumspor karşılaşmasında Keçiörengüçü maçında olduğu gibi aynı kadro ve aynı oyun sistemiyle sahada yer alması bekleniyor.

Kaleci Abdulsamet ve takım savunmasıyla adından söz ettiren Yeni Malatyaspor’un hücum bölgesinde etkili olamamasının nedenleri biliniyor.

Bir haftalık çalışma soncunda ortaya konulacak en etkili futbolu sahaya yansıtan Yeni Malatyaspor’un Erzurumspor maçında takım savunmasının yanında rakip ceza alanı içinde ilk maçın aksine daha çok görülmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Kaleci Abdulsamed’in etkili performansıyla farklı yenilgiden kurutulan Yeni Malatyaspor’un Erzurumspor maçında futbolcuların performans dağılımının eşit hale gelmesi halinde sürpriz puanda beraberinde gelir.

Tecrübeli oyunculardan kurulu olan Erzurumspor’da Yeni Malatyaspor ’da da forma giyen ve oynadığı sezonlarda etkili performans ortaya koyan Eren Tozlu ev sahibi takımın en büyük silahı olacaktır.

Savunmanın ortasında Mustafa Yumlu ve Mustafa Akbaş iki tecrübeli stoperin en büyük dezavantajı arkalarına atılan toplarda sıkıntı yaşamaları Yeni Malatyaspor’a avantaj sağlayabilir.

Keçiörengücü maçında alınan skordan çok savunmasıyla ön plana çıkan Yeni Malatyaspor’un Erzurumspor maçında aynı sistemin olgunlaşmış hali görücüye çıkacak.

Yazarın Diğer Yazıları