Abdullah Ergün

Takım olmak önemli

Abdullah Ergün

Ligde maç haftasına girildi. Takımlamların tam olarak hazır olduklarını yazmak çok güç.

Transfer sezonunun sönük geçmesinin en büyük nedenlerinin başında kulüplerin yaşadıkları ekonomik sıkıntılar olduğu biliniyor.

Her transfer sezonunda büyük transferlere imza atan yüzyıllık kulüplerimiz UEFA’nın kıskacına girince onlarda genç futbolculara yönelmek zorunda kaldılar.

Yıllar önce bu uygulamayı hayata geçirmiş olsalardı, Türk futbolu başarılı olmuş bir jenerasyona sahip olacaktı.

Yıllarca diş transferde büyük transfer diye omuzlarda taşınan yabancı futbolcuların sezon bitmeden bu kez ticari taksilerle hava alanına yalnız geldiği sahneleri sıkça yaşayan ülke futbolumuz hem maddi hemde manevi anlamda sıkıntı yaşadılar.

UEFA bir anlamda kulüplerimizi kendi ayakları üzerinde kalmayı sağlayan yaptırımlarla bir anlamda Türk futbolunun geleceğini de garantiye almış oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın pahalı transferin çok uzağında kadrolarına kattıkları genç futbolcuları kazanmaları halinde “keşke bu uygulamayı daha önce yapsaydık” yönünde demeçlerin gazetelerin spor sayfalarında sıkça yer alacağını düşünüyorum.

Bu kulüpler içinde Fenerbahçe diğer rakiplerine göre bir adım önde bulunuyor. Başta Elif Elmas olmak üzere Ferdi, Berke, Barış transferlerinin göstermelik olmadığı Teknik Direktör Cocu’nun özel maçlarda sıkça gençlere yer vermesi kulüp ve ülke futbolu için çok önemli.

İnşallah aynı istikrarı ligde de devam ettirir.

Konunun bizim tarafımıza yansıyan tarafına bakacak olursak, geçen sene yaşananların bir benzerinin tekrar yaşandığı transfer sezonunu yaşamaya devam ediyoruz.

Sıkça konuşunla fakat imza aşamasına gelemeyen transfer haberleriyle maç haftasına gelen Yeni Malatyaspor’un Göztepe maçında nasıl bir kadro ve oyun anlayışıyla sahada yer alacağını merakla bekliyoruz.

Teknik Direktör Erol Bulut’un “13 futbolcuyla Göztepe maçına hazırlanıyoruz” Siteminin gitmesi gereken yere gittiğini düşünüyorum.

Maç kadro sayısına ulaşamayan Yeni Malatyaspor’un deplasmanda ortaya koyacağı futbol alınacak skordan daha önemli.

Geçtiğimiz yıl kadro yapısında yer alan futbolculardan beklenen performansı alan Erol Bulut’un elindeki kadroyla daha iyisini yapması için yönetim kurulunun Erol Bulut’un isteklerini yerine getirmeleri lazım.

Sadece transferlerle iyi takım olunamayacağı biliniyor.

Takım olmak için teknik direktör ve takım birlikteliğinin sağlanması yeterli olacaktır.

Yeni Malatyaspor’un iskelet kadronun hala varlığını devam ettirmesi yeni transfere içinde büyük kazanç olacaktır.

Koşan, son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmayan, yardımlaşmayı en üst seviyeye getirecek bir takımın sahne alması için transferlerin tamamlanıp hazırlık kampına gidilmesi gerekiyordu.

Erol Bulut’un kamp süresince en büyük serzenişi bu düşüncenin hayata geçirilememesi oldu.

Hafta içinde transferde yaşanan olumlu gelişmeler için sadece geç kalındı demek yanlış olmaz.

Takıma katılan yeni transferlerin hazır hale gelmesini beklemekten başka çare yok.

Ligin ilk haftalarında yeni transferlerden yararlanamayacak olan Yeni Malatyaspor’da sakatlık problemi yaşayan futbolcuların takıma katılması halinde yeni transferlerin takıma katılma süreleri fazla sıkıntı yaratmaz.

 Sahada hazır bir Yeni Malatyaspor’un olması halinde geçtiğimiz yıl yaşanan görüntüler tekrar yaşanabilir.

Yazarın Diğer Yazıları