Abdullah Ergün

Sürprizlerle başladı

Abdullah Ergün

Rusya’da devam eden dünya kupası grup maçlarında alınan sürpriz sonuçlar kadar video hakem uygulamasında yaşananlar şampiyona öncesi konuşulan konular arasında fazla yer almıyordu.

Daha önce yapılan dünya kupasında olduğu gibi Rusya’da da ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor.

Kupanın iddialı takımlarından Almanya’nın Meksika’ya mağlup olması, Arjantin’in İzlanda, Brezilya’nın da İsviçre karşısında berabere kalmaları diğer takımlarında hesaplarını alt üst etti.

Şimdiye kadar oynanan maçlar içinde en heyecanlısı Portekiz ile İspanya arasında oynanan maç oldu. Portekiz’in yıldız oyuncusu Ronaldo’nun tek başına bir takımı nasıl taşıdığına en iyi örnek teşkil eden maçta 3 gol atması şampiyonanın en çok konuşulan konusu oldu.

Messi ile her kulvarda yaşadığı rekabetin dünya kupasına taşınması ve dünya kupasında bu ikilinin atacağı goller bu yılki Altın Top ödülü içinde iyi bir referans olacağını düşünen Ronaldo İspanya maçında attığı gollerle Messi’nin bir adım önüne geçmiş durumda.

Takım olma noktasında sıkıntılar yaşayan Portekiz’in omuzlarında dünya kupası apoleti olan İspanya karşısında Ronaldo’nun muhteşem futbolu kendilerine büyük avantaj sağladı.

İspanya takımında hücum bölgesinde Diego Costa, Asensio, İsco gibi etkili oyuncuların olmasının yanı sıra savunmada Ramos ve Pigue gibi birbirlerini tamamlayan ikiliye sahip olmaları ve her şeyden önemlisi Barcaleno ekolünün en iyi uygulaması olan ayağa pas trafiğini iyi yapmaları İspanya’yı ön plana çıkartıyor.

Şampiyonun bir başka favorisi olan Almanya ise son şampiyon unvanıyla geldiği Rusya’ya daha ilk maçında Meksika şokunu yaşadı.

Yıldız oyuncu noktasında sadece Mesut Özil’i kadroda barındıran panzerlerin her büyük turnuvada olduğu gibi Rusya’da da en büyük artısı fizik-kondisyon ve yardımlaşma olacak.

Fakat Meksika karşısında bu özelliklerinden yoksun maçı tamamlamaları turnuvanın en büyük sürprizini yaşattı.

Meksika’nın yarımlaşmaya dayalı futbolun yanı sıra hücuma çıkışlardaki etkinliği kafaları karıştırdı.

İzleğim takımlar içinde en etkili futbolu Meksika takımı ortaya koydu.

Tek paslarla hücum bölgelerine çıkışları, savunmada iyi şeyler ortaya koymaları ve adam paylaşımında da etkili olmaları karşısında şampiyonayı takıp edenlerin farklı düşüncelere yöneldiğini düşünüyorum.

Mesut Özil’in oyun kurucu noktasında etkisini bilen Meksika takımı yıldız oyuncunun Müller ve Tony Cross bağlantısının tehlike sınırına taşınmasına imkan vermemesi dersini iyi çalıştığını gösteriyor.

Arjantin içinde benzer düşünler yazıldı. Takımın yıldız oyuncusu Messi’nin performansı tangocuların şampiyonadaki kaderini belirleyecek diyenlere katılıyorum.

Şampiyonaya katılan takımlar içinde hücum gücü en iyi olan takım Arjantin.

Messi’nin yanı sıra Agüero, Higuain, Meza, Di Maria, Dybala gibi önemli oyunculara sahip olan Arjantin’in şampiyonada gol noktalarında sıkıntı yaşamayacağını düşünülüyordu.

Messi’nin aday kadro açıklandıktan sonra kadroya müdahale ettiği yönündeki haberlerin doğruluk payının olduğunu kanıtlayan İzlanda maçı Arjantin medyasında da büyük yankı uyandırdı.

Burada Arjantin’in yıldız oyuncularına rağmen maçı neden kazanamadı? Sorusundan çok kupaya katılan takımlar içinde en ilginç takım olan İzlanda’nın Avrupa şampiyonasında ortaya koyduğu performansın bir benzerini Rusya’da sergilemesi haklinde çok ilginç sonuçların alınacağı konusunun azda olsa gündeme gelmesi oldu.

Rakip kim olursa olsun 4-4-2 sistemiyle sahada yer alan İzlanda’nın son kurbanı Arjantin oldu.

Teknik kapasitesi sıkıntılı oyunculara sahip olmalarına rağmen saha rakibe göz açtırmayan baskılı oyunları bundan sonrada devam edecektir.

Milli takımızla yaptığı maçlarda aldıkları başarılı sonuçlar karşında üzülenlere fazla dert etmesinler.

Aynı akıbeti Messi ve arkadaşları da yaşadılar.

Brezilya ‘da modaya uyan takımlar arasına katıldı.

Güney Amerika elemelerinde başarılı sonuçlar alan Sambacılar Neymar’ın uzun bir aradan sonra takıma katılması ve Avrupa’da futbol yaşamlarına devam eden lejyoner futbolcularıyla turnuvanın favorileri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Onlarda İsviçre gibi mütevazi takım karşısında yıldız oyuncularının performansında yaşanan olumsuzluklar sonrasında bir başka sürpriz sonuca imza attılar.

Almanya, Arjantin, İspanya ve Brezilya kupayı kazanacak konumdalar.

Sürpriz takımlar arasına Meksika’da eklendi.

Yazarın Diğer Yazıları