Abdullah Ergün

Sürpriz değil

Abdullah Ergün

Süper ligimizde ilk yarı sona erdi. Şimdi ilk yarının genişçe konuşulacağı günler başladı. Lig sıralamasında ortaya çıkan tablo büyük çoğunluk tarafından sürpriz olarak değerlendiriliyor.

Üç büyüklerin ilk sıralarda olmadığı ligimizde spor medyasının büyük bölümü ortaya çıkan sürprizlerin nedenlerini araştırmaya başladılar.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Göztepe’yi mağlup eden Yeni Malatyaspor’un bu sene daha başarılı olacağını yazmıştım.” Ligde başarılı olmak için pahalı transferlere gerek yok” felsefesini ortaya koyan Yeni Malatyaspor’un ligin son haftasında deplasmanda Bursaspor ile berabere kalmasıyla ilk hafta söylediğim sözün arkasında haklı olarak durmanın gururunu yaşıyorum.

Şimdi yapılması gereken tek şey Teknik Direktör Erol Bulut’un ikinci yarı için yapılmasını istediği isteklerin yerine getirilmesi var.

Hatta Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Erol Bulut’a bir jest yapıp sözleşmesini uzatması lazım.

Bundan sonrası için Erol Bulut’un Yeni Malatyaspor ’da iki sezonda yaptığı işlerin daha yukarıya taşınması noktasında hocanın yapılmasını istediklerinin yapılması yeterli olacaktır.

Süper ligde Yeni Malatyaspor gerçeğini medyamızın ileri gelenleri kabullenmekte zorlanıyorlar.

Onlar kendilerinde bu takım nasıl olurda buralara kadar gelir düşüncesinin karşılığını üç büyüklerin yaşadıkları ve aldıkları sonuçlarla karşılaştırma gereğini duymazlar.

Yeni Malatyaspor için “ligin en iyi futbol oynayan takımı yakıştırmasını” yapanlar şimdi ortaya çıkan tablo karşısında haklı olmanın gururunu yaşıyorlar.

Ligin en iyi takım savunmasını yapan takımda ilk yarının en iyileri arasına Yeni Malatyasporlu bazı futbolcuları zoraki almaları içinde bulundukları ruh halini ortaya koyuyor.

İşte ligimin geldiği nokta.

Her şey büyük kulüplerin istediği şekilde gelişiyor.

Başakşehirspor’un son yıllarda üstüne koyarak hak ettiği lig liderliğini bile kıskanıyorlar.

İyi yönetilmeyen büyük kulüplerin kendi aralarında yaşadıkları rekabet Başakşehir takımını buraya taşıdı.

Daha iyisini yapabilir şampiyon olabilirler mi? Veya Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor’un yakaladığı başarı grafiğinin getirisini kurumsal kimlik ile taçlandırabilirler mi? Endişelerini de yaşanmaya başladı.

Yeni Malatyaspor için ilk yarı çok güzel geçti.

İlk yarıda yaşanan başarılı grafiğinin üstüne konması için Teknik Direktör Erol Bulut’un istediği transferlerin gerçekleşmesi yeterli olacaktır.

İyi bir oyun kurucu, sol bek, iki kenar hücum oyuncusu transferleri bu takımı daha etkili hale getirecektir.

Süper ligde ikinci yarıda daha büyük sürprizlerin yaşanacağını düşünüyorum.

Ligin alt sıralarında bulunan Fenerbahçe’nin Ersun Yanal faktörüyle iyi konuma geleceğini,

Son haftalarda çıkış yakalayan Trabzonspor’un kendi içlerinde yaşanan ve skorlara endeksli olumsuz tablonun yaşanmaması halinde ligin denge takımı olacağını, Başakşehir ’in ise büyük kulüplerin kendi aralarında yapacakları sonuçlara göre mutlu sona ulaşacağını bununda süper ligimizin hakkaniyet ölçüsünde hak edilmiş bir başarı olacağını düşünüyorum.

Yeni Malatyaspor’un içinde bulunduğu olumlu ortamın getiresini artık tam anlamıyla alması lazım.

Daha iyisini, en iyisini yapmaya yönelik çalışmalar için şu anda içinde bulunulan ortam yeterli değil mi?

Futbolumuz kısa süreliğine tatile çıktı. Kalite noktasında halen Avrupa’nın en altlarında yer alıyoruz.

Buna paralel kaosla geçinme noktasında ilk sıralardaki haklı yerimizi korumayı başarıyoruz.

Başta İngiltere ligi olmak üzere Avrupa’nın diğer elit liglerinde yaşanan futbol ziyafetini izlerken bizlerin halen havanda su döğmeye devam etmemiz karşısında futbolumuzu idare edenler acaba nasıl önlemler alacak? Merakla bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları