Abdullah Ergün

Sorunlar çözülecek mi?

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor'a tarihinin en büyük başarısını yaşatan Erol Bulut'un istifasıyla sarı-kırmızılı takım ligde yer alan kulüplerin sezon içinde sıkça yaşadıkları tabloda yerini aldı.

Sadık bu takımın futbolcusu değil,

Murat Akça'yı 3. ligde dahi oynayamaz,

Kaleci Ertaç bu takımın oyuncusu değil, Adem durarak top oynuyor, takıma faydasından çok zararı oluyor.

Ömer Şişmanoğlu sakat oyuncu neden alındı?

Erkan bu kilosuyla kadroda yer alamaz,

Mustafa Akbaş ve Bülent transfer dilecek futbolcular değil.

Bu ve buna benzer söylemlerle bugünlere gelindi.

Bu açıklamaları yapanlar bir gerçeği unuttular.

Eleştirdikleri ve bu takıma layık görmedikleri bu futbolcularla Erol Bulut ligin ilk yarısında Yeni Malatyaspor'u kümede tutacak puanları topladı.

Buna ilaveten Malatya futbolunda ilk defa kupada yarı final heyecanını yaşattı.

Erol Bulut artık Yeni Malatyaspor'da yok.

Ligler başladıktan sonra alınan galibiyetler sonrasında Yeni Malatyaspor yönetiminin Erol Bulut'la uzun yıllar çalışılacak mukaveleyi imzalaması gerektiğini defalarca yazdım.

Her transfer sonunda Erol Bulut'un" tam kadro kampa gitmemiz lazım" söylemlerine rağmen transferin son saatine kadar yapılamayan takviyeler sonrasında Erol Bulut'un sitem dolu açıklamalarına şahit olmuştuk.

Ligin ilk yarının tamamlanmasından sonra Sadık ve Khalid gibi bu takımın dokusuna uyan iki futbolcunun takımdan ayrılmasından sonra yapılması gereken transferlerin son ana kadar yine gerçekleşmemesi karşında iki tarafında aralarında yaşanan sorunlarda konuşulmuştu.

Erol Bulut'un Yeni Malatyasporla yakaladığı başarı ulusal medyada büyük bir başarı olarak gösterilmesine rağmen Malatya'da bazı kişilerce kabul görmemesi karşında sitem dolu açıklamalarda bulunan taraftarlar haklı sitemlerde bulunmuşlardı.

Peki, şimdi neler olacak?

İlk olarak liglerimizde görev yapan emanet teknik direktörler kendi aralarında " Yeni Malatyaspor'da aramıza katıldı" diyecekler.

Sezon sonuna kadar takımda görev yapmaya sıcak bakan teknik direktörlerin daha abartılısı haline gelen 4- veya 5 haftada takımda görev yapabilirim diyecek teknik direktör sayısı oldukça fazla.

Şimdi bu camiada Yeni Malatyaspor'da göreve nasıl gelirim? Kimleri araya sokabilirim? Soruları sorulmaya başlandı.

Araya hatırlı kişileri sokmaya çalışan, işin siyasi boyutunu da cebinde bulunduran bazı teknik direktörler antrenman sahalarındaki performanslarının çok üstünde bu konuyu en iyi şekilde uygulamaya koyma çalışmalarına başlamışlardır.

Bu takıma yazık oluyor.

Yeni Malatyaspor ile Erol Bulut arasında iyi bir iletişim kurulmuştu.

Takımdan ayrılan ve takıma katılan futbolcuların isimlerinin tahtaya yazılması ve sonrasında ortaya çıkan değerlendirmelere baktığımız zaman Erol Bulut'un Yeni Malatyaspor'da büyük bir başarıya imza attığı görülecektir.

Ligin maliyet tablosu sıralamasında en altlarda yer alan Yeni Malatyaspor'un yakaladığı başarının ne kadar önemli olduğu sezon sonunda oluşacak alternatif tablo ve göreve gelecek olan teknik direktörün yaşayacağı şaşkınlıktan anlaşılacaktır.

Her şey için teşekkürler Erol Bulut.

Bu şehre yaşattığın güzellikler maalesef yine bu şerirde yaşayan bazı kişilerin sinir katsayılarını yukarıya çıkarttı.

İrfan Buz ile yaşanan ilk sezon mutluğunun çok üstünde yaşanan görsel güzellikler için sana ve ekibine kocaman teşekkürler.

Yazarın Diğer Yazıları