Abdullah Ergün

Son haftaya kaldı

Abdullah Ergün

Avrupa hedefinin yakalanması noktasında büyük önem taşıyan Antalyaspor Biforma’nın sorumsuz davranışları sonrasında kırmızı kart görmesi ligin son haftasında oynanacak olan Bursaspor maçını daha da önemli hale getirdi.

Erzurumspor galibiyetiyle son haftalara iyi bir giriş yapan Yeni Malatyaspor’un Antalyaspor karşısında son haftalarda ortaya koyduğu futbolun çok az değişkenlik yaşaması halinde puan çıkartacağını düşünüyorduk.

Biforma’nın oyunda kaldığı süre içinde ortaya konan dengeli futbol maç sonunda Yeni Malatyaspor’a lazım olan puanın geleceğini gösteriyordu.

Erzurumspor maçında kazanan takımı sadece Issam’ın cezası nedeniyle değiştirmeden sahaya çıkartan Ali Ravcı’nın forma adaleti yönünden bekleneni ortaya koyması bu maçında galibiyete ulaşması için oluşan nedenler arasında yer alıyordu.

Orta sahada Murat Yıldırım ve Guilherme’nın deplasman maçı görüntüsünün uzağında hücum bölgesine yakın olmaları, Adem’in topun önde kalması için ortaya koyduğu görüntüsü, Biforma ve Kamara’nın bilinen çabuklukları ve etkili bölgedeki doğru koşuları takımın pozitif yönünü yukarıya çıkartan etkenler oldu.

Biforma’nın ikinci sarıdan oyundan ihraç edilmesiyle ev sahibi ekip sayıca fazla olmanın avantajını kullanan taraf oldu.

Biforma’nın kendisine yapılan faul sonrasında gördüğü sarı kart sonrasında olay yerinden uzaklaşması gerekirken bunu yapmayıp her hafta sonu eleştirilen ve yaptıkları hataların acısını bir yerlerden çıkarmaya çalışan hakemlerin bir sonraki haftada bu tip kararlarları uygulamada sıkıntı yaşamadıkları öz güveninin son kurbanı Biforma oldu.

Kart kullanma noktasında bizim hakemlerin üstüne hakem tanımam.

“VAR” gibi yaptıkları işi kolay hale getiren bir uygulamaya rağmen ligin şampiyonunu ve küme düşecek takımları doğrudan etkileyen maçalarda olumsuz etki yaratan hakemlerimizin Avrupa liglerinde düdük çalan meslektaşlarını sıkça izlemeleri lazım.

Yeni Malatyaspor, kupa hedefiyle sürekli olarak gündeme gelen Avrupa Macarsını Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupasını almasıyla hedefi farklı bir kulvardan yakalama fırsatını buldu.

Antalyaspor’un son hafta deplasmanda Fenerbahçe ile olan maçını düşünecek olursak, Yeni Malatyaspor’un Avrupa hedefini kaçırma şansı oldukça az.

Erzurumspor maçından sonra yaşananların ışığında oynanacak olan Bursaspor maçı her anlamdan büyük bir maça sahne olacak.

Antalyaspor maçında Yeni Malatyaspor’un birazda mevsim geçişlerine bağlı nem oranı yüksek olan bir yerde maç yapması iki takımın denge yönünün ev sahibi ekibe avantaj sapladığı ı belirtmek istiyorum.

Böyle bir ortamda futbol oynamak hiçte kolay değil. Biforma’nın oyundan atılmasından sonra eksik oyuncunun yerinin doldurulması noktasında verilen mücadelenin karşısında oluşan nem faktörünün yanı sıra savunma arkasına atılan toplar ve orta sahada yapılan top kayıpları sonrasında maçın skoru ortaya çıktı.

Yeni Malatyaspor’un son haftalarda aldığı galibiyetlerin ana temasını oluşturan öz güvenin ortaya çıkardığı olumlu tablonun Bursaspor maçıyla güzel bir lig kapanışı yapması lazım.

Ligin son haftasında oynanacak olan Bursaspor maçı sadece Avrupa hedefi değil, ligden düşecek iki takımında belirlenmesine sahne olacak.

Yazarın Diğer Yazıları