Abdullah Ergün

Sistem ve Transfer

Abdullah Ergün

Liglerde görev yapan teknik direktörlere görmek istediğiniz en güzel sahne hangisi? Diye sorsanız size verecekleri en net cevap yeni transferlerinde aralarında olduğu takımın hazırlık kampına sorunsuz şekilde katılmaları olacaktır.

***

Yeni Malatyaspor, yeni sezon çalışmalarına Orduzu Pınarbaşı’nda devam ediyor.

Takımın başında bulunan Teknik Direktör Erol Bulut’un beden olarak sahada, düşünce olarak farklı noktalara odaklandığını düşünüyorum.

Gazetelerin spor sayfalarında sıkça yer alan Sadık haberlerine takılanların başarılı futbolcunun antrenmanlarda yer almasının en doğal olduğunu buna paralel transfer haberlerinden dolayı kafasının karışık olmasını normal karşılayabilirler.

Trabzonspor’un Sadık ısrarının temelinde takımın Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın yönetime bu transferin gerçekleşmesi için baskı yaptığına dair haberler çıkıyor.

Bu transferin gerçekleşmesi için Sadık ve Yeni Malatyaspor’un bu transferden istediklerini almaları lazım.

Sadık Yeni Malatyaspor için çok önemli oyuncu.

Her yıl üstüne oyarak geldiği son noktada ulusal takımda yer alması şu anda ulusal takımın başında bulunan Lucescu’nun futbol bilgisine (!) uygun olmaması nedeniyle hak ettiği yerde yanı ulusal takımın kadrosunda yer almıyor.

Galatasaray ve Trabzonspor’un transfer listesinde adı geçen Sadık’ın bu kulüplere transferin gerçekleşmesi halinde ulusal takımımızın oynayacağı ilk karşılaşmada kadroda isminin yer alacağını biliyoruz.

Şu anda Trabzonspor’un başında bulunan Ünal Karaman’da benzer durulma karşılaşmıştı.

Malatyaspor’da Başarlı bir futbol ortaya koyan Ünal Karaman’ın Trabzonspor’a transferinden sonra sürekli olarak aday kadroda yer almasını Malatyalı futbolseverlerin unutmadıklarını düşünüyorum.

***

Yeni Malatyaspor yönetiminin yeni sezonda takımın sıkıntılı haftalar yaşamaması için bir an önce takımda doğrudan katkı yapacak isimleri takıma kazandırması lazım.

Çok transfer yapmak iyi transferler yaptık anlamını taşımıyor.

Günümüzde istikrarı yakalayan kulüpler transfer döneminde futbolcu trafiğini en az hale getirerek istikrarlı gidişatlarını devam ettiriyorlar.

Yakın zamanda profesyonel liglerde boy gösteren bazı takımların şu anda amatör kümede mücadelelerine devam etmelerinin en büyük nedeni popüler oldukları lig maceralarında transfer döneminde yaptıkları hatalar olduğunu biliyoruz.

Bu takımlar arasında Malatyaspor’da yer alıyor.

Şu anda bulunduğu konuma nasıl geldiğini herkes çok iyi biliyor.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut’un göreve gelmesinden sonra sportif anlamda yaşanan olumlu tablonun devamı için Bolu ve Düzce’de yapılacak olan hazırlık kampına kadar transferlerin yapılması lazım.

Kulüplerin içinde bulundukları sıkıntılardan dolayı transferde sessiz kalmalarının başında UEFA’nın belirlemiş olduğu kriterler yer alıyor.

UEFA’nın finansal fair konusundaki uygulaması geç kalınmış bir uygulama

Futbol kulüplerinin hata yapma oranı çok yüksek olan transfer konusunda daha dikkatli davranmalarına yönelik bu uygulamanın getirisini iyi değerlendirmek lazım.

Sağlıklı bir alt yapı, hata payı az olan bir transfer dönemi bunların başında geliyor.

Erol Bulut’un alt yapı konusundaki tecrübesinin iyi olduğu biliniyor.

İlerleyen yıllarda kulüplerin UEFA yaptırımları tehlikesi değil, kendi içinde yaşayacakları sıkıntıların çok uzağında sezonlar yaşanması için yönetim kadrosunun da profesyonel yapıya kavuşturulması lazım.

Kendi alanlarında başarılı olmuş yöneticilerin bu işi profesyonel yapıya bırakması kendilerinin kulübe kaynak yaratma noktasında ki çalışmaların içinde yer almaları sorunsuz kulüp modeli için büyük önem taşıyacaktır.

Yeni Malatyaspor’da bunları görebilir miyiz?  Bu sonunun cevabı mevcut yönetimin bu konularda alacağı radikal kararlara bağlı.

Yazarın Diğer Yazıları