Abdullah Ergün

Sistem değişecek mi?

Abdullah Ergün

Beşiktaş maçında alınan saha içi skorundan çok orta sahada yaşanan uyumsuzluk konuşulmalı.

Geçtiğimiz yıl orta sahada yaşanan güzelliklerin bu sene yerini yeni oluşumlara bırakıldığını görüyoruz.

Azubike, Murat Yıldırım ve Aytaç ile orta sahada oyunun iki yönünü başarıyla uygulayan Yeni Malatyaspor’un Rahman ve Diallo ikilisinin yapmış olduğu katkı bile bu bölgede yaşanan zenginliği aşağıya çekememişti.

Bu sezon eleştirilerden bolca nasibini alan Sadık ve Mina’nın geçtiğimiz yıl yaşadıkları etkili futbolun baş mimarları Azubike, Murat Yıldırım ve Aytaç üçlüsü olduğu biliniyor.

Rakip ataklarda bu üçlüye çarpılan rakip oyuncuların Sadık ve Mina karşısında dağınık boksörler gibi çıkıyordu.

Bu sene durum oldukça farklı bir tarafa taşınmış durumda.

Azubike artık yok.

Sezon başçında yaşadığı sakatlıktan dolayı Murat Yıldırım’ın performansında yaşanan değişim kendini belli etmeye devam ediyor.

Yeni transferlerden Donald’ın bu takımın önemli oyuncularından birisi olacağını biliyorum.

Ahmet için bu sene çok önemli.

Rahman’ın maç performansının vasatın altına düşmemesi bir başka önemli ayrıntı.

Orta sahada görev yapan futbolcuların form durumlarının eşit hale gelmesi halinde Teknik Direktör bazı maçlarda sistem değişikliğe gidebilir.

Murat Yıldırım ve Donald’ın tam olarak hazır hale gelmesi halinde bir başka yetenekli isim olan Guilherme’nin farklı bir bölgede kullanılması halinde 4-2-3-1 sisteminin bu üç ismin bir arada olduğu zaman sistemin farklı bir versiyonu ortaya çıkması benim için sürpriz olmaz.

Hazırlık kampına katılmayan Pereria’nın kenarda oturmasının normal karşılanması kadar Guilherme’nın sağ önde görev yapması halinde sahada yaşanan değişimlere de hazırlıklı olunması lazım.

Savunma yönü şimdilik iyi olmayan Guilherme’nın forvet arkasında serbest pozisyonda oynaması halinde takımın bir başka önemli ismi, Aleksic’ın yapacağı katkı aşağıya düşebilir.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut’un geçtiğimiz sezon başarılı olduğu 4-2-3-1 sisteminde yine başarılı olması için Murat Yıldırım, Donald ve Guilherme arasında en hazır iki oyuncuyu savunmanın önünde görevlendirmesi lazım. Azubike’nın görev yeri ve oyun anlayışına en uygun isim olan Donald hem savunması hemde topu iyi kullanması Erol Bulut’un bazı kilit maçlardaki en önemli silahlarından birisi olacaktır.

Donald’ın yanında hazır bir Murat Yıldırım iyi iş çıkarır.

Guilherme tercihi eğer bu iki isinden birisinin yerine olacaksa bu takımda yeni bir sistemin uygulamaya konması anlamını taşır

Kenar savunma konusunda da benzer sıkıntılar ortaya çıkmaması için İssam ve eğer ısrarcı olunması halinde Erkan tercihleri en doğru tercih olacaktır.

Khalid ve Adem’in görev yerlerinin artık değişim zamanının geldiğini düşünüyorum.

Savunma yönü beklentilerin altında olan Adem’in sol önde adam eksilterek içeriye kat ettiği anlar hem Khalid hem de takımın temel dokusu için büyük önem taşıyor.

Rakip savunma arasında kısa boyuna göre tayming ve oyun zekası açsından beklentileri karşılaması beklenen Adem’in artık klasik görev yerine dönmesi halinde Khalid’ın klasik hücum oyuncusu konumunda daha başarılı olabilir.

Beşiktaş maçında beraberlik gölü için oyunu rakip alana yıkan Yeni Malatyaspor’un bilinen sıkıntıların ortadan kalkması halinde daha özgün daha etkili bir takım ortaya çıkacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları