Abdullah Ergün

Şimdi takım oldular

Abdullah Ergün

Birbirlerini iyi tanıyan iki teknik direktörün maçında kazanan olmadı.

Maç öncesi yapılan değerlendirmelerde istatistiklerde önde olması beklenen Başakşehir takımı daha önceki maçlarda silahlarını iyi kullanmanın avantajını Yeni Malatyaspor karşısında tekrarlayamadı.

Erol Bulut’un daha önceki maçların aksine Khalid’ı en önde görevlendirmesi, Adem’i sol önde kenarda tutması, Donald, Murat ve Guilherme ile orta sahayı kalabalık tutup İrfan ve Mahmut arasındaki bağlantıyı kesmesi maçın kilit anlarını oluşturdu.

Yeni Malatyaspor’un Khalid’ın önde görevlendirilmesi maçın olması gereken kritik anında golü de beraberinde getirdi

Maç öncesi dikkat edilmesi gereken konuların başında Visca ve Kerim’e boş alan bırakılmamasına yönelik kenar hücum oyuncularından gelecek olan destek maçın skoruna doğrudan etki edecekti.

Abdullah Avcı’nın cezası biten Emre’yi maç kadrosuna almaması Yenı Malatyaspor’un işini kolaylaştırdı.

Sadık ve Mina’nın Adebayor karşında değişimli adam adama markajı kadar İssam’ın Kerim, Erkan’ın da Visca karşında sadece savunmada kalmaları bekleniyordu.

Ligin ayağa en iyi pas yapan takımı Başakşehir karşısında topu kendilerine verip topun arkasına geçmenin artısı kaymalara karşı dikkatli olunması, aksı halde sadece tapu karşılamak Başakşehir gibi bir rakip karşısında fizik olarak ayakta kalmak gerekiyordu.

Yeni Malatyaspor’un orta sahadaki etkili isimleri Donald ve Murat ikilisi maçın sonlarına doğru nefes alacak anları yakalamada bile zorluk yaşadılar.

Maçın kafamdaki şekline göre bir final ile bitmesini sağlayan önemli ayrıntılar vardı.

İrfan ve Mahmut’un Visca, Adebayor ve Kerim arasındaki bağlantıyı sağlayacak birliktelik bir şekilde yapılmamalıydı.

Bu sistemin devre dışı kalması için Donald ve Murat’ın sadece savunmanın önünde kalmaları, posziyon gereği ikisinden birinin öne çıkması en sağlıklı karar olacaktı.

Ve böylede oldu.

Donald ve Murat’ın savunma önündeki etkili oyunları, Mahmut ve İrfan Can arasında ki bağlantının kesilmesi kadar sahanın en önemli oyuncularından olan Adebayor’un ceza alanı dışına çıkıp duvar olacak pozisyonların olmaması maçın hafta içinde Erol Bulut tarafından oynandığını gösteriyor.

Ligde kritik puanların alındığı haftada Yeni Malatyaspor’un aldığı bir puana buruk sevinenlerin olduğu kadar Abdullah Avcı’nın artık ezber haline gelen futbol mantalitesinin kısmen yara aldığı bir maç geride kaldı.

Kaleci Fagnolle sürprizi kadar Khalid’ın klasik görev yerine geçmesi ve golü bulması, Aleksic’ın en çok mesafe kat eden futbolcu olması kadar orta sahada Murat ve Donald’ın etkili oyunları Sadık ve Mina’nın da işini kolay hale getirdi.

Başakşehir maçında Sadık’ın ortaya koyduğu performans olası sürprizi de beraberinde getirmesini bekliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları