Abdullah Ergün

Sil baştan

Abdullah Ergün

Yeşilyurt Belediyespor’un yeni sezon yapılanmasında takımın başına getirilen Hayati Palancı’nın bölgesel amatör ligin en zor ve en mücadeleci grubunda yıllardır saha içinde ve dışında futbol doğrularının fazla yaşanmadığı iyi bildiğini ve buna göre oluşturulacak olan kadronun lige her konuda hazır bir şekilde gelmesine yönelik çalışmaların yapılması lazım.

Son yıllarda yapılan transferler ve takıma maddi ve manevi anlamda verilen desteğe rağmen mutlu sona ulaşamayan Yeşilyurt Belediyespor’da büyük bir değişimin zamanı gelmişti.

Bölgesel amatör ligi Türkiye liglerinin en zor liglerinin başında geliyor. Şampiyonluk için kurulan kadroların mutlu sona ulaşamadığı bu ligde fizik - kondisyon ve her şeyden önemlisi mental olarak iyi durumda olan futbolcu grubuyla bu ligde başarılı olunacağını Yeşilyurt Belediyespor’un zirve yarılındaki rakipleriyle yapmış olduğu maçlarda gördük.

Ligde başarılı olmak isteyen takımların transferde harcadığı rakamları düyunca bu ligin çok farklı bir lig haline geldiğini daha iyi anlaşılıyor.

Geçtiğimiz yıl Adıyamanspor’un şampiyon olduğu ligde Yeşilyurt Belediyespor’un ortaya koyduğu performans beklentilerin gerisinde kalmıştı.

Adıyamanspor, Pertekspor, Araban Belediyespor, Dersimspor ve Yeşilyurt Belediyespor arasında geçen şampiyonluk mücadelesinde iç saha maçalarında en az puan kaybı yaşayan takım olan Adıyamanspor bu ligde iç saha maçlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Bu sezon lige yer alan takımların nasıl bir hedef ortaya koyacaklarını bilmiyoruz.

Yeşilyurt Belediyespor’un iyi bir alt yapısı var. Erdal Karakurt ve Orhan Şimşek’in yıllardır alt kategorilerde iyi şeyler ortaya koyduğu biliniyor.

Buna paralel geçtiğimiz yıl A takım kadrosunda yer alan ve İnönü Üniversitesi’nin Murat Kurt yönetiminde saha dışında yaşanan sıkıntılara rağmen iyi bir sezon geçirdiği sezonda takımda yer alan genç oyuncu Miraç’ın yeni sezonda Hayatı Palancı yönetimdeki takımda daha iyi hale geleceğini düşünüyorum.

Alt yapıdan gelecek olan diğer genç oyuncuların aldıkları süreler bir anlamda takımın geleceğini de şekillendirecektir.

Şu ana kadar yapılan transfer hakkında yorum yapmak istemiyorum.

Ebubekir gibi önemli bir forvet oyuncunun takıma kazandırılması ne kadar doğruysa, oynadığı her takımda maliyetiyle ön plana çıkan ve görüşmelerin devam ettiği Meye’nin takıma katılmasını isteyenler kadar iyimser değilim.

Bu benim kişisel düşüncem. Fakat Kongo’lu futbolcunun takım için gerekli olduğunu düşünenlere saygı duyarım.

Bölgesel amatör ligin kendine has özellikler re taşıdığı biliniyor.

Bunların başında saha içinde yaşanan mücadelenin statlara göre farklılıklar taşıması geliyor.

Yeşilyurt Belediyespor’un iç sahada yapmış olduğu maçlarda rakipler hayatlarının en rahat maçlarını oynadıkları gördük.

Topu yere indiren temsilcimizin olması gereken futbol düşüncesini sahaya yansıtırken, ilk planda rakibe baskı uygulayan topun yere inmesinden çok zamanı eritmeye yönelik maça başlayan rakipler daha sonra ev sahibi ekibe ayak uydurmasıyla ortaya görsel olarak çok iyi görüntünün çıktığı maçları yıllarca izledik.

Buna paralel Yeşilyurt Belediyespor’un deplasmanlarda iç sahada ortaya koyduğu futbolun bir benzerini sahaya yansıtırken bu kez rakiplerini futbol oynatmamaya yönelik futbol karşısında ektisiz kaldığını biliyoruz.

Bu ligin doğu grubunda oynanan maçların iç ve dış saha maçlarında yüzde yüz değişim yaşandığını takımın Teknik Sorumlusu Hayatı Palancı’da çok iyi biliyor.

Takımın yapılanması ve nasıl bir sistemle sahada olunacağına yönelik çalışmalar yapılırken bu ligin formatına uygun kadro ve oyun anlayışının gözden geçirilmesi lazım.

Futbol kalitesinin her zaman ikinci planda kaldığı, buna paralel gerilimlerin, saha içinde ve dışında yaşanan olayların her zaman ön plana çıktığı bu ligde başarılı olunmak isteniyorsa bu ligin kurallarına göre hareket edilmesi gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları