Abdullah Ergün

Sezonu özetleyen maç oldu

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’un kendi sahasında konuk ettiği Kayserispor maçında ortaya koyduğu futbol sezon içinde sahaya yansıtmış olduğu futbolun son uyarlaması oldu.

Son maçta görev yapan futbolcuların isimlerine takılmayacağım. Sadece sahaya yansıyan futbolun geride kalan maçlar arasındaki farkı ortaya koyan futbolcuların son maç olmanın uzağındaki iştahları yazacağım.

Pareria, Aytaç, Mina ve Chebake gibi kadro istikrarında önemli yere sahip olan futbolcuların olmadığı maçta sisteme bağlı kalmanın getirisi son maçta galibiyeti beraberinde getirdi.

Dening, Nacer, Rahman ve Doria son maçın rotasyonlu futbolcuları olarak sahada yer alıyorlardı.

Yeni Malatyaspor’un kadro yapısında yer alan fakat yeteneklerinin sahaya yansıtılması noktasında bekleneni veremeyen Nacer’in ortaya koyduğu resital maalesef son maça nasip oldu.

Nacer’in maç içinde doğru şeyler ortaya ortaya koyması için sahada kendisine uygun her şey vardı.

Bunların başında Azubike ve Murat Yıldırım geliyordu.

Bu ikilinin olduğu maçlarda oyun kurucu konumundaki futbolcuların başarılı olmama şansı hiç yok.

Yeni Malatyaspor’un sezon başındaki ideal kadro oluşuma yönelik maçlarda Nacer’in Azubike ve Aytaç ikilisi arasındaki performansıyla son Kayserispor maçında Murat Yıldırım ve Azubike ikilisi arasındaki performansın da büyük değişim olması, orta sahada sezon başından beri etkili futbol ortaya koyan Murat-Azubike ikilisin ne kadar etkili olduklarını gösteriyor..

Yeni Malatyaspor’un attığı gollerin başlangıç noktasında Azubike ve Murat Yıldırım’ın rakipten kaptığı topların büyük katkısı olduğunu ve son maçta bunu iki defa daha yapmaları maçın en anlamlı anlarını oluşturdu.

Takımın jokeri konumun gelen Rahman’ın ortaya koyduğu başarılı futbol ve attığı gol ise transfer sezonunda takıma katılacak olası futbolcu sayısının bir eksilmesine neden olacağını düşünüyorum.

Kayserispor maçında maçın sonarlında görmeye alışık olduğumuz orta sahaların rahat geçilmesi konusunun maçın ilk dakikalarından itibaren yaşanması, her iki takımın orta sahasında görev yapan futbolcuların sezon değerlendirmeleri içinde unutulmayacak bir maç olarak hafızalarında yer alacak.

Yeni Malatyaspor’un kadrosunda bulunan bazı futbolculardan beklenen performansı fazlasıyla aldığını söylenemez.

Fakat futbolcuların iyi niyeti ve karakterleri konusunda ligin en şanslı takımları arasında yer aldığını düşünüyorum.

Bazı futbolculardan beklentilerin fazla olmasını normal karşılamak lazım.

Futbolun içinde her zaman var olan uyum sorunu, sakatlıklar ve zamansız teknik direktör değişimleri kulüplerin sezon içi maceralarını farklı kulvarlara götürebiliyor.

Ligin genel görüntüsüne baktığımız zaman bütçe olarak iyi konumda olan takımların yaşadığı sıkıntıların sezonun geneline yayılması mütevazi bütçelerle oluşan takımlar için uyarı niteliğinde olduğunu düşünüyorum.

Yeni Malatyaspor bu sene saha içinde iyi bir iş çıkardı. Bu ligden Gençlerbirliği gibi Türk futbolunda devrim niteliğinde işlere imza atan bir takım ligden düşüyorsa önümüzdeki sezon başta transfer olmak üzere bütçe konusunda daha dikkatli davranılması lazım.

Hafta boyunca lig değerlendirmesi ve yeni sezonda kulüpleri nasıl bir lig bekliyor? Sorularına cevap vermeye çalışacağım.

Yazarın Diğer Yazıları