Abdullah Ergün

Sessiz sedasız bitti

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligi hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı. Adıyamanspor zorlu rakipleri geride bırakarak ligi lider tamamladı.

Malatya’nın ligdeki temsilcileri Yeşilyurt Belediyespor ile İnönü Üniversitesi Futbol Takımı beklentilerin altında kaldılar.

Bölgesel amatör ligin kurulmasından itibaren ligde zirve mücadelesi veren takımlar arasında Malatya temsilcilerinden birisi mutlaka zirve mücadelesinin içinde yer almıştı.

Yeşilyurt Belediyespor’un bu senede zirve mücadelesini vermesini bekleyenler hayal kırıklığı yaşadılar.

Daha önceki yıllara göre daha iddiasız bir kadro oluşturarak lige giren Yeşilyurt Belediyespor’un ligin ilk haftalarında aldığı sürpriz sonuçlarla zirve yarışından uzaklaşmasına alışık olmadığımız bir durumdu.

Bu sezonda zirve yarışında yer almak için gerekli şartlara sahip olan Yeşilyurt Belediyespor’un transfer politikasında geçmiş yıllara oranla etkisiz kalması ilk nedeni olarak transfer politikasında beklenen performansı gösterememeleri oldu.

Cuma, Erdem ve Harun üçlüsüne uygun futbolcuların oluşumu çok şeyler ifade edebilirdi.

Bu sezon zirve mücadelesi veren takımların sayı olarak fazla olması Yeşilyurt Belediyespor’a avantaj sağlamasını bekliyordum.

Adıyamanspor, Pertekspor, Dersimspor, Siverek Belediyespor takımlarının aralarında yapacakları maçlardan sonra ortaya çıkan sonuçları avantajlı hale getiremeyen temsilcimiz iç sahada da bekleneni veremeyince lig artık Malatya temsilcisinin olmadığı farklı bir kulvara taşındı.

Kurumsal kimliğin oluşturduğu avantaj oluşacak ideal kadro için çok daha güzel şeyler ortaya çıkartacağını düşünüyordum.

Fakat hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Ligin ilk haftalarında aldığı sürpriz sonuçlar sonrasında Yeşilyurt Belediyespor, yıllarca Şehit Kamil Belediyespor’un yaptığı gibi orta sıralarda ligin denge takımı görüntüsü haline geldi.

Ligin son haftasında kendi sahasında Hankendi Belediyepsor ile karşılaşan temsilcimiz beraberlikle lig serüvenini tamamladı.

Bölgesel amatör ligde bu sezon bekleneni veremeyen Yeşilyurt Belediyespor alt kategorilerde beklentilerin üstüne çıkarak ilimizi temsil etme hakkını kazandı.

Alt yapı gerçeğini kabul etmeleri halinde Yeşilyurt Belediyespor kendi kaynaklarıyla mutlu sona ulaşabilir.

***

Ligdeki bir başka temsilcimiz İnönü Üniversitesi Futbol Takımı aldığı skorlardan çok sezon içinde yaşadığı maddi krizlerle gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl Murat Kurt idaresinde ligin en iyi futbol oynayan takımı görüntüsündeki İnönü Üniversitesi takımı bu sezon bilinen kolej takımı görüntüsünün çok uzağında ligi tamamladı.

Oysa bu takımın geçen sene saha içinde ve dışında yaptıklarıyla ilimiz futbolu en iyi şekilde temsil edilmişti.

Zirve mücadelesi veren takımlar karşısında futbolun doğrularını sahaya yansıtan Üniversite takımı rakip takımlarında takdirini kazanmıştı.

İnönü Üniversitesi’nin maçlarının centilmenlik içinde geçmesi takımın bünyesinde bulunan futbolcular ve teknik heyetin öğrenci-öğretmen apoleti takmalarının katkısı yaşanan gerçeği ortaya çıkartmıştı.

Rakibin hangi konumda olduğuna bakmadan topu yere indirip, pas trafiğini iyi yapmaları kendilerini özel takım haline getirmişti.

Malatya futbolunun ileriye taşınması noktasında İnönü Üniversitesi takımının Murat Kurt idaresinde büyük katkı yapacağını biliyorduk.

Fakat İnönü Üniversitesi senatosunun aldığı karar neticesinde takımın satılması fikri her şeyi olumsuz değiştirdi.

İşin en ilginç yanı ise satışın gündeme gelmesiyle birlikte tek başıma bu işin yanlış olduğunu defalarca yazmama rağmen yapılan yanlışa dair beklenen desteğin gelmemesi oldu.

Buyurun satılığa koyduğunuz takımın geldiği son nokta ortada duruyor.

O güzelim takımın bugün geldiği noktaya dair İnönü Üniversitesi’nin şapkayı önlerine koyup acaba biz nerede yanlış yaptık? Sorularına cevap bulmaları lazım.

Bunu dahi yapacaklarını sanmıyorum.

Malatya futbolunun geçtiğimiz yıl Malatya futbolunu mükemmel temsil eden İnönü Üniversitesi takımın bugün geldiği noktadan ders çıkartması lazım.

Takımın bu sene en çok yıpranan ismi ise Aziz Yiğit oldu

Aziz Yiğit’in tek başına verdiği mücadele futbolcuların saha içinde verdikleri mücadele kadar anlamlıydı.

Yazarın Diğer Yazıları