Abdullah Ergün

Seriye Devam!

Abdullah Ergün

Lige sorunlu başlayan Yeni Malatyaspor’da mağlubiyet serisi Çorumspor maçıyla devam etti.
Milli maçlardan dolayı verilen arayı Bolu’da kamp yaparak değerlendiren sarı-kırmızılı takımın Çorumspor karşısında ortaya koyduğu oyun yine beklentilerin altında kaldı.
Ne savunmada nede hücumda etkisiz kalan Yeni Malatyaspor için artık kaçınılmaz son netleşmeye başladı.
Teknik Sorumlu Murat Uçkun’un maç sonunda yaptığı açıklamalar yazdıklarımızla eş değerlik taşıyordu.
Takımın en etkili ismi olan Kaleci Abdulsamed’in bireysel olarak tek başına ortaya koyduğu performans her maç sonrasında gündeme geliyor.
Lige katılması bile mucize sayılan Yeni Malatyaspor’da saha içinde beklentilerin karşılanmamasını normal karşılamak lazım.
Keçiören maçında takım savunmasını en üst seviyeye taşıyan Yeni Malatyaspor’un ligdeki takımlara gözdağı verdiğini, sorunlarla boğuşan ve gençlerden oluşan takımın kendilerine sorun çıkartacağını düşünen rakipleri son Çorumspor maçından sonra tehlikenin yersiz olduğunu düşünmüşlerdir.
Bu takımın kapasitesi bu kadar. 
Bu takımın teknik sorumlusu ve futbolcularını eleştirmek en son konu başlığı olmalı.
Bu ortamın sahibi olan Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve ekibi, ortaya çıkan tablonun tek sorumlusu olarak tarihteki yerini şimdiden aldılar.
Maçlar oynandıkça mücadele noktasında belli bir seviyeye gelecek olan futbolcuların ligdeki dengeleri değiştirecek skorlara imza atması beklentiler arasında yer alıyor.
İlk yarının tamamlanmasından sonra ortaya çıkan tabloda artık her şeyin gelecek sezonun yapılanmasına yönelik olması gündeme gelecektir.
Transfer yasağının kalkması bile takımın ligden düşmesini engelleyemez.
Kadroda bulunan bazı genç oyuncuların performanslarına göre transfer tekliflerinin gelmesi halinde bilinen Adil Gevrek yaklaşımıyla konunun sonuçlanması geleneği yine devam edecektir.
Yeni Malatyaspor, hafta sonunda Manisa Futbol Kulübüyle lig yolculuğuna devam edecek. 
Rakip takımlar için tehlike olmaktan çıkan takımın mücadele anlamında ortaya bir şeyler koymasını bekliyoruz.
Daha önce Yeni Malatyaspor forması giyen ve şimdilerde başka takımlarda forma giyen futbolcuların Yeni Malatyaspor’a karşı nasıl bir düşünce içinde olduklarını tahmin edebiliyoruz.
Adil Gevrek ’in yaptığı yanlışlara rağmen geçmişte onur mücadelesi veren futbolcular için Yeni Malatyaspor çok şeyler ifade ediyor.
Artık yapacak bir şey yok.
Bu takım TFF 1. Ligde sadece adıyla ligde yer alıyor.
Yılların hatalarıyla takım kimliğinden uzaklaşan Yeni Malatyaspor efsane Malatyaspor gibi kaçınılmaz sona gidiyor.  

Yazarın Diğer Yazıları