Abdullah Ergün

Sebebini Bilen Var mı?

Abdullah Ergün

Galibiyet gelememe stresini iliklerine kadar hisseden Yeni Malatyaspor, Ankaragücü’nü yenerek üzerinden stresi atmış oldu. Sakat oyuncuların çokluğundan dolayı gelen şansızlık, takımın yakasını bir türlü bırakmadı. Doğal olarak teknik direktör Erol Bulut’un sahadaki tercihleri hep zorunlu hale geldi. Ankaragücü karşısında defansta Robin’i oynatması bu sıkıntıyı gözler önüne serdi. Maçın ilk yarısını izlediğimde Yeni Malatyaspor’un bu maçı kazanacağını tahmin ettim. Oyun olarak kapanıp ne pozisyon üretip nede pozisyon verdiğimizde galip gelebiliyorduk, öyle de oldu. Y.Malatyaspor’un en iyi yaptığı iş bu olsa gerek. Önce rakip ve izleyiciyi uyutuyor sonra da golü atıyor.

İkinci yarıya Aleksic’i oyuna koyup etkili olmaya çalışması meyveyi getirdi. Üst üste gelen goller herkesi rahatlatsa da Seth’in saçma-sapan bir hatası yüzünden sezonun en stresli maçını izledik. Dalga dalga gelen Ankaragücü atakları takımı inanılmaz bunalttı. Galip gelememe stresini de tekrar hmesi rakibe ilham verdi. Şansın bizde olması ise gerçekten mükemmeldi. 72 dakika rakibi kaleye yanaştırmayan Yeni Malatyaspor, son 18 dakikada 6 pasın içerisinden çıkamadı. Neyse ki Ahmet’in golü derin bir oh çektirdi. Milli mesai arasında alınan bu üç puan, müthiş bir moral oldu.

Geldiği günden bu yana hiçbir varlık gösteremeyen Seth’in bu yoklukta kadroda olmasını anlıyorum ama sahada olmasını kabullenemiyorum. O kadar basit hatalar yapıyor ki adeta saç-baş yolduruyor. Ankaragücü’nün attığı golde yaptığı hata Erol Bulut’u da çıldırtmış olacak ki hemen kenara aldı. İnşallah bu oyuncuyu bir daha sahaya sürmez. İnanın orada Rahman’ı değerlendirse Seth’den daha iyi olur. Ayrıca Kamara’nın nerede olduğunu bilen var mı? Yada sakatlığının sebebini bilen var mı? Ben bu oyuncunun Yeni Malatyaspor’a fayda sağlamayacağını en başından yazmıştım. Orada sorunlu futbolcu olduğunu yazımda dile getirmiştim ama sakatlığı yüzünden bize sorun oldu.

Milli maçlar nedeniyle verilen aradan faydalanacak en iyi takım Yeni Malatyaspor olacaktır. Adeta revire dönen takımda sakat oyuncuların bu sürede dönecek olması Erol hocanın elini güçlendirecektir. Bu sene öyle bir lig yaşıyoruz ki her an her şey olabilir. 2 maç kazananın üst sıralara 2 maç kaybedenin de düşme potasına girebileceği maçlar izliyoruz. Yeni Malatyaspor’un şuan ki durumu gerçekten mutluluk verici. Sakatların da döneceğini hesaplarsak gerçek Malatyaspor’u izlemek zor olmayacaktır. Özellikte Antalya’da 8-9 günlük bir kamp programının hazırlanması ise çok iyi düşünülmüş. En azından takım ruhu tekrardan oyunculara yansıyabilir.

Yazarın Diğer Yazıları